Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. októbra 2023, 10:09
Čas čítania 0:49

Stovky Slovákov môžu cestovať po Európe úplne zadarmo. Čas na podanie prihlášky sa blíži, reagovať musíš rýchlo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

DiscoverEU ponúka desaťtisícom mladých Európanov cestovanie zadarmo po Európe.

Európska komisia v stredu otvorila jesennú výzvu iniciatívy DiscoverEU, vďaka ktorej 36-tisíc mladých Európanov získa bezplatný cestovný poukaz na spoznávanie Európy.

Podávanie prihlášok sa začalo v stredu 4. septembra o 12.00 hodine SELČ a potrvá do stredy 18. októbra rovnako o 12.00 hodine. Pre získanie cestovného poukazu musia mladí ľudia podať prihlášku na Európskom portáli pre mládež a odpovedať na päť kvízových a jednu náhodnú otázku. Môžeš si ju podať tu.

Úspešní uchádzači narodení medzi 1. januárom 2005 a 31. decembrom 2005 budú môcť od 1. marca 2024 do 31. mája 2025 stráviť až 30 dní cestovaním po Európe. Do výzvy sa môžu zapojiť uchádzači z EÚ a krajín pridružených k programu Erasmus+ (Island, Lichtenštajnsko, Nórsko, Severné Macedónsko, Srbsko a Turecko).

Karta ponúka zľavy na verejnú dopravu aj pamiatky

Projekt sa začal v roku 2022 počas Európskeho roka mládeže a mladí cestovatelia v rámci iniciatívy DiscoverEU môžu navštíviť Európske hlavné mestá kultúry, destinácie zaradené do prestížneho Zoznamu svetového dedičstva UNESCO či miesta európskeho dedičstva alebo sa zastaviť v mestách s ocenením Access City (prístupnosť pre všetkých bez ohľadu na vek, mobilitu alebo schopnosti).

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Budú môcť využívať zľavovú kartu, ktorá umožní prístup k viac ako 40-tisíc zľavám na verejnú dopravu, kultúrne podujatia, ubytovanie, stravovanie, športové aktivity a iné služby.

Vlak
Zdroj: Pexels/ILOVESwitzerland
Domov
Zdieľať
Diskusia