Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. októbra 2023 o 7:53
Čas čítania 0:44

Hygienici v slovenských obchodoch rozdali desaťtisícové pokuty. Nedostatky zistili v 192 prípadoch, toto boli najväčšie problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedostatky v auguste 2023 inšpektori zistili pri 192 z 3 432 kontrol potravín.

Inšpektori veterinárnych a potravinových správ v auguste 2023 vykonali 3 432 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradnú kontrolu vykonali u 1 280 právnych subjektov a 1 962 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 192 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 724 nedostatkov.

„Mimo pracovnej doby bolo vykonaných 55 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 44 právnych subjektov a 54 prevádzok, nedostatky boli zistené pri deviatich kontrolách v maloobchodných prevádzkach,“ uviedla ďalej v pravidelnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa.

Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín kontrolóri identifikovali podľa ŠVPS v hygiene budov a prevádzky, v predaji po dátume spotreby, v hygiene technologického zariadenia, pracovných pomôcok, ako aj v označovaní.

Inšpektori rozdávali vysoké pokuty

„Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 115 blokových pokút v celkovej výške 2 770 eur,“ spresnila veterinárna a potravinová správa.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Závažnejšie zistené nedostatky boli riešené v správnom konaní uložením opatrení a sankcií v zmysle zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 52 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 168 900 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala 35-tisíc eur,“ dodala v správe veterinárna správa.

Potraviny
Zdroj: Wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia