Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. októbra 2023 o 12:26
Čas čítania 0:48

SNS chce Huliaka za ministra aj napriek tomu, že ho odmietla prezidentka. Národniari poslali Čaputovej odkaz, nomináciu nezmenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská národná strana trvá na nominácii Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia.

Strana SNS trvá na nominácii Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia. Vyzvala hlavu štátu, aby rešpektovala výsledky volieb a neprekračovala svoje kompetencie. Reagovala tak na rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka do funkcie šéfa envirorezortu. TASR o tom informovala hovorkyňa Zuzana Škopcová.


„Vyzývame prezidentku Slovenskej republiky, aby neprekračovala kompetencie, ktoré sú jej dané v Ústave Slovenskej republiky. SNS, poslanecký klub, ako aj vedenie strany nomináciu Rudolfa Huliaka nezmení,“ uviedla Škopcová.

SNS s postojom prezidentky nesúhlasí

Vyjadrenie prezidentky berie SNS na vedomie. Strana pripomenula, že získala mandát v parlamentných voľbách, je koaličným partnerom a má plné právo konať v personálnej oblasti. Ako podotkla hovorkyňa, SNS takisto nepripomienkuje, či má byť líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka podpredsedom Národnej rady SR, a rešpektuje výsledky volieb.


„Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené,“ poznamenala SNS v stanovisku.


Prezidentka Čaputová vo štvrtok informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica, že nevymenuje zvoleného poslanca parlamentu za SNS Huliaka za ministra životného prostredia.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Fica požiadala o doručenie nového návrhu kandidáta na ministra, aby bolo možné pristúpiť k vymenovaniu vlády. Rozhodnutie zdôvodnila ústavnoprávnymi dôvodmi, ktoré neumožňujú Huliakovi zastávať post. Tvrdí, že jeho vymenovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda SNS Andrej Danko sa zdravia počas prijatia v rámci povolebného rokovania s lídrami politických strán v prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 9. októbra 2023.
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda SNS Andrej Danko sa zdravia počas prijatia v rámci povolebného rokovania s lídrami politických strán v prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 9. októbra 2023. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia