Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
20. októbra 2023, 8:21
Čas čítania 0:36

Kaliňák žiadal 35 000 € ako odškodné, štát sa mu nakoniec ospravedlnil. Ak by tak neurobil, musel by peniaze vyplatiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kaliňákovi zrušila obvinenie v kauze Súmrak generálna prokuratúra cez paragraf 363.

Štát sa ospravedlnil Robertovi Kaliňákovi za obvinenie v kauze Súmrak. Rozhodol o tom štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Peter Sepeši. V prípade, ak by to neurobil, Kaliňákovi by štát musel zaplatiť nemajetkovú ujmu vo výške 35-tisíc eur, informuje portál Aktuality.sk.

Kaliňáka zadržali 20. apríla 2022 a vo vyšetrovacej väzbe sedel do 13. mája. V novembri 2022 využila generálna prokuratúra paragraf 363 a obvinenia v kauze Súmrak zrušila.

Štát sa radšej ospravedlnil

Bývalý minister vnútra čelil obvineniu zo založenia zločineckej skupiny spolu s exprezidentom Tiborom Gašparom a Norbertom Bödörom. Kaliňáka obvinili aj z vyzradenia daňového tajomstva a zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Po využití paragrafu 363 však tieto obvinenia boli zrušené. 

Advokát Roberta Kaliňáka David Lindtner následne požiadal o predbežné prerokovanie nároku na náhradu škody. Podľa jeho slov exminister požadoval ospravedlnenie za nezákonné trestné stíhanie, zadržanie a väzbu.

Ministerstvo spravodlivosti teraz preto rozhodlo, že sa štát Kaliňákovi ospravedlní namiesto toho, aby mu musel vyplácať odškodné.

Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia