Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
3. decembra 2023, 14:40
Čas čítania 0:37

PRIESKUM: O post prezidenta by v druhom kole volieb súperili Pellegrini a Korčok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prieskume sa agentúra pýtala respondentov, koho by si z menovaných dvojíc kandidátov vybrali za prezidenta.

V relácii Na telo zverejnili prieskum agentúry FOCUS ukazujúci, že ak by sa konalo druhé kolo prezidentských volieb v novembri, zvíťazil by Peter Pellegrini so 60 % hlasov a druhý by skončil Ivan Korčok so 40 % hlasov.

V prieskume sa agentúra pýtala respondentov, koho by si z menovaných dvojíc kandidátov vybrali za prezidenta. Najviac podpory mal Peter Pellegrini, ktorý by podľa prieskumu porazil každého prezidentského kandidáta. V prípade Peter Pellegrini – Ján Kubiš by Pellegrini získal podporu 74 % voličov, pričom Kubiš by mal podporu 26 % voličov. Ak by bol pre Pellegriniho v druhom kole prezidentských volieb súperom Štefan Harabin, získal by 84 % a Harabin 16 %. 

Keby proti sebe v poslednom kole stáli Korčok a Harabin, vyhral by Korčok so 67 % a Harabin by získal 33 %. Korčok by porazil aj Kubiša s 24 % náskokom. Ak by o post prezidenta súperili Kubiš a Harabin, vyhral by Kubiš so 67 % a Harabin by v takejto teoretickej dvojici získal 33 % podporu voličov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia