Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
4. decembra 2023, 15:52
Čas čítania 0:54

Študentky na českej univerzite donútili vyzliecť si podprsenky. V opačnom prípade by ich nepustili na skúšku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Incident sa odohral na Českej poľnohospodárskej univerzite.

Na Českej poľnohospodárskej univerzite (ČZU) si museli študentky ekonomickej fakulty vyzliecť podprsenky. Dôvodom boli bezpečnostné pravidlá v testovacom centre, keďže kostice v nich aktivovali bezpečnostný rám na detekciu kovu, uvádza iROZHLAS.cz. Ak by to nespravili, nepustili by ich na skúšku.

Aby sa študent dostal do testovacieho centra, musí sa identifikovať preukazom a prejsť cez bezpečnostný rám. „Prvýkrát som v ráme pípala, tak som si dala dole náramok a náušnice, na ktoré som zabudla. Keď som však pípala znova, nevedela som, čo ďalšie by to mohlo byť. Obsluha naznačila, že by to mohla byť kostica od podprsenky, a povedali, že ma nemôžu pustiť napísať si test, kým pípam,“ hovorí o incidente jedna zo študentiek.  

Podľa študentky vedeli všetci traja ľudia, ktorí obsluhovali bezpečnostný rám, že problémom je kostica, no aj tak na ňu vyvíjali nátlak, aby si ju dala dole. Celá situácia bola podľa študentky nedôstojná a neúctivá.

Zasadne etická komisia

V prípade zasadne etická komisia, ktorá bude prehodnocovať pravidlá na vstup do testovacieho centra. Univerzita uvádza, že vyzlečenie podprsenky sa nepožaduje, no napríklad opasok s kovovou prackou áno. Zároveň informuje, že obsluha nemôže do miestnosti pustiť študentov, ktorí spustili výstrahu.

25. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:24 Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike

„Škola pre mňa nie je miesto, kde chcem chodiť bez podprsenky. Keby som bez nej chodiť chcela, tak si ju predsa nevezmem. Cítila som sa strašne strápnená, potupená a psychicky rozhodená,“ hovorí o incidente jedna zo študentiek. 

ČZU
Zdroj: Wikipedia/Packa
Domov
Zdieľať
Diskusia