Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
2. januára 2024, 16:51
Čas čítania 0:29

Na Slovensku sa objavilo ďalšie nebezpečné mäso z Poľska. Vo vzorke bola potvrdená infekčná baktéria

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kuracie prsia z Poľska nevyhoveli kontrole, vo vzorke bola potvrdená prítomnosť baktérií Salmonella enteritidis.

Štátna veterinárna a potravinová správa na webe varuje ľudí pred nebezpečným poľským mäsom. Kuracie prsia z Poľska nevyhoveli kontrole, vo vzorke potvrdili prítomnosť baktérií Salmonella enteritidis.

Výrobok ŠVPS kontrolovala v utorok 2. januára 2024 v prevádzke Tauris, a. s., v Rimavskej Sobote. Spotrebitelia by si zakúpené mäso mali skontrolovať a ostražití by mali byť predovšetkým v prípade, že majú v mrazničke mäso s dátumom spotreby do 2. decembra 2023.

Pozastavené dodávky

„Predmetná surovina Kuracie prsia chladené bola spracovaná do tepelne opracovaných mäsových výrobkov. Výrobky sú pozastavené na expedovanie a boli pozastavené dodávky ďalšej suroviny od dodávateľa z Poľska. U všetkých zapracovaných výrobkov so závadnou surovinou a ďalších náhodne vybratých výrobkov boli odobraté vzorky, ktoré boli následne zaslané na mikrobiologické vyšetrenie do príslušného laboratória,“ informovala ŠVPS.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia