Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
14. januára 2024, 12:34
Čas čítania 1:15

AKTUÁLNE: Rozhnevaný Danko v diskusii oznámil prezidentskú kandidatúru. Tvrdí, že je v dôsledku nehody ochotný zametať Dúbravku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko povedal, že bude kandidovať za prezidenta. Ak by mal malú podporu, chce sa spojiť s iným kandidátom.

Predseda SNS Andrej Danko sa v RTVS v relácii O 5 minút 12 ospravedlnil za škodu, ktorú spôsobil svojou autonehodou. Priamo neodpovedal na otázku, či podstúpil dychovú skúšku, len konštatoval, že spravil všetko, o čo ho polícia požiadala. Jeho oponent Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) vyhlásil, že jeho strana bude žiadať Dankovo odvolanie z funkcie podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

V priamom prenose Danko vyhlásil, že ide do boja o prezidentský palác. Ak by nezískal v priebehu kampane dostatočnú podporu, chce sa spojiť s iným „národným“ kandidátom.

Hanbím sa a škodu zaplatím

Danko sa ospravedlnil za škodu a tvrdil, že hneď v pondelok pôjde zaplatiť 1500 eur na magistrát. „Ďakujem za podporu pánovi Ficovi. Vedel som, že pán Pellegrini ma asi hodí cez palubu. Je mi to úprimne ľúto, hanbím sa. Pokiaľ by to malo ovplyvniť koalíciu, hneď vyvodím zodpovednosť,“ povedal Danko v relácii. Nepotvrdil, či plánuje odstúpiť.

„Nedotknem sa auta, kým táto nehoda nebude vyšetrená. Nemám problém ani od rána do večera zametať Dúbravku na verejnoprospešných prácach,“ vyhlásil Danko. Zároveň dodal, že je pri vyšetrovaní súčinný s políciou a je ochotný magistrátu škodu v plnej výške zaplatiť. Podľa jeho slov bol po autonehode zranený a domov si odišiel ošetriť zranenie. Čo presne sa stalo, nešpecifikoval.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podpredseda NR SR v televízii rázne poprel, že by bol pred jazdou pil alkohol. Kritiku verejnosti a opozície za to, že po dopravnej nehode z miesta odišiel, Danko považuje za lynč a politický hyenizmus.

Danko spôsobil nehodu v bratislavskej Dúbravke vo štvrtok 11. januára. Magistrát hlavného mesta SR informoval o poškodení semafora až s odstupom času. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka oznámil, že sa začne trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky verejnoprospešného zariadenia.

Mnoho Slovákov sa na nehode aj reakcii predsedu SNS zabáva. Zo semafora si urobili „pútnické miesto“ a zapaľujú pri ňom sviečky a kladú vence. Dopravné značenie označili za národnú pamiatku a mnoho ľudí si ho chodí pozerať.

Andrej Danko.
Andrej Danko. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia