Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. januára 2024, 16:30
Čas čítania 0:50

Zvýšenia platov sa manažéri vo Volkswagene nedočkajú. Majú byť vzorom v náročnom období šetrenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od 1. mája 2024 mali vzrásť platy členom manažmentu o 3,3 %, spoločnosť rozhodla inak.

Členovia manažmentu skupiny Volkswagen dostanú menej peňazí, ako bolo pôvodne plánované. Zvýšenie platov o 3,3 %, s ktorým sa počítalo od 1. mája 2024, nebude realizované, oznámila v nedeľu hovorkyňa spoločnosti. Rozhodnutie sa týka aj predstavenstva koncernu.


Manažéri Volkswagenu k svojim platom nedostanú ani inflačný bonus vo výške 1000 eur. Kroky by mali pomôcť zvýšiť prevádzkovú ziskovú maržu na 6,5 percenta v roku 2026.


„Členovia vedenia nesú osobitnú zodpovednosť za spoločnosť a plnia dôležitú funkciu ako vzor, čo je v súčasnej situácii obzvlášť dôležité,“ uviedla hovorkyňa koncernu, pričom poukázala na zložité trhové prostredie.

Volkswagen výrazne znižuje personálne náklady

Koncom decembra sa vedenie Volkswagenu po mesiacoch náročných rokovaní dohodlo so zamestnaneckou radou na kľúčových bodoch programu znižovania nákladov v hodnote miliárd eur. Personálne náklady vo vlajkovej značke Volkswagen sa majú v administratívnej oblasti znížiť o 20 percent. S veľkými úsporami sa počíta aj v oblasti materiálových a fixných nákladov.


Skupina Volkswagen v uplynulom roku výrazne zvýšila predaj. Celosvetovo dodala zákazníkom 9,24 milióna vozidiel všetkých koncernových značiek, čo bolo o 12 % viac ako predvlani. Spoločnosť vďaka tomu splnila plán, ktorý si stanovila v rozpätí 9 až 9,5 milióna dodávok. V roku 2022 dodal najväčší európsky výrobca automobilov celosvetovo len 8,3 milióna vozidiel. Predaj v tom období spomalili vážne narušenia v globálnom dodávateľskom reťazci.

Volkswagen
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia