Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. januára 2024, 18:30
Čas čítania 0:53

FOTO: „Hanba!“ a „Fico do basy!“ kričia Slováci na protivládnych protestoch. Na námestia opäť prišli tisícky ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protesty zorganizovali opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH.

Opozičné strany Progresívne Slovensko, KDH a SaS zvolali v roku 2024 druhý protest proti vládnej koalícii. Protesty sa začali o 18.00 h v mestách po celom Slovensku. Ľudia na nich vyjadrujú svoj nesúhlas s rozhodnutím vlády o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone. 

Ľudia už na začiatku protestu skandovali heslá „Dosť bolo Fica!“, „Hanba!“ a  „Fico do basy!“. Podľa organizátorov je na proteste zhruba 26-tisíc ľudí. „Je to absolútny rekord,“ zaznelo z pódia.

Aj tento protest v Bratislave moderovala herečka Kristína Tormová. „Aj tým, že sme tu, dokazujeme, že sa ich nebojíme. Dobrou správou je, že protesty sa konajú nie v 19, ale v 24 mestách,“ povedala Tormová. Celý protest tlmočili aj do posunkovej reči. 

Ako prvý na proteste rečnil predseda KHD Milan Majerský. Kritizoval novelu zákona o zrušení špeciálnej prokuratúry a poďakoval všetkým účastníkom protestu. K protestujúcim sa prihovoril cez videozáznam aj František Mikloško. „Vydržme v tomto zápase!“ odkázal.

Slováci sa streli v mnohých mestách

„Poďme spolu povedať jasné nie. Papalášizmu, dvojitým štandardom, arogancii moci. Správanie Andreja Danka je tá najlepšia pozvánka na štvrtkové protesty po celom Slovensku,“ napísal na Facebook líder opozície Michal Šimečka.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ľudia dnes protestujú v Bratislave, Košiciach, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Prešove, Trnave, Považskej Bystrici, Lučenci, Martine, Spišskej Novej Vsi, Leviciach, Prievidzi, Piešťanoch, Rožňave, Rimavskej Sobote, Námestove, Trstenej, Poprade, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a v Prahe.

protestprotestprotest
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia