Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. februára 2024, 8:12
Čas čítania 0:45

VIDEO: V Rusku zadržali stovky ľudí. Do ulíc si prišli uctiť pamiatku zosnulého Alexeja Navaľného

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Desiatky ľudí, ktorí spomínali na Navaľného, poslali nakrátko do väzenia.

V Rusku zadržali úrady desiatky ľudí po tom, čo vyšli do ulíc, aby si pripomenuli smrť Putinovho kritika Alexeja Navaľného. V Petrohrade ruské súdy odsúdili na 14-dňový trest vo väzení 154 osôb.

Podľa skupín pre ľudské práva a nezávislé médiá odsúdili stovky ľudí po celej krajine. Protestujúci vraj porušili zákony zamerané proti protestom. Spontánne zhromaždenia na pamiatku Navaľného si iba v Moskve a Petrohrade vyžiadali zadržanie viac ako 400 ľudí. 

O smrti opozičného politika Navaľného informovala ruská väzenská služba v piatok 16. februára. Podľa ich vyhlásenia mu prišlo na prechádzke zle a okamžite stratil vedomie. Navaľného tím jeho úmrtie označil za vraždu.

18. februára 2024, 14:39 Čas čítania 1:43 Našlo sa mŕtve telo Navaľného. Na hrudi má mať modriny, pravdepodobne vznikli pri jeho oživovaní Našlo sa mŕtve telo Navaľného. Na hrudi má mať modriny, pravdepodobne vznikli pri jeho oživovaní

Navaľnyj bol jedným z najvýraznejších kritikov režimu prezidenta Vladimira Putina a podarilo sa mu vyburcovať rozsiahle protesty. Uväznili ho na začiatku roka 2021 po tom, ako sa do Ruska vrátil z Nemecka, kde sa zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou novičok, z ktorej obviňoval Kremeľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia