Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
24. februára 2024, 17:06
Čas čítania 1:01

Telo Alexeja Navaľného vydali matke zosnulého politika. Žiadali o to niekoľko dní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Oznámila to Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová.

Ruské úrady odovzdali telo zosnulého kritika Kremľa Alexeja Navaľného jeho matke. Oznámila to v sobotu Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová. Príbuzní a podporovatelia opozičného lídra žiadali už niekoľko dní ruské vedenie o vydanie tela, aby ho moli dôstojne pochovať. 

Navaľnyj zomrel podľa ruskej väzenskej služby v piatok 16. februára v odľahlej trestaneckej kolónii za polárnym kruhom. Jeho matke Ľudmile Navaľnej, ktorá na ďaleký sever odcestovala spolu s advokátom ešte uplynulý víkend, umožnili vidieť synovo telo až v stredu večer. Vydali jej úmrtný list, ale nie telo na pochovanie. Oboznámili ju tiež s lekárskou správou, podľa ktorej zomrel prirodzenou smrťou.

„Alexejovo telo odovzdali jeho matke. Ďakujeme všetkým, ktorí to spolu s nami požadovali,“ napísala Jarmyšová v sobotu na sociálnej sieti. Správu potvrdil s rovnakým poďakovaním aj riaditeľ Navaľného nadácie Fond boja proti korupcii (FBK) Ivan Ždanov.

Vdova po politikovi Julija Navaľná predtým obvinila ruského prezidenta Vladimira Putina, že znevažuje kresťanstvo, keď sa snaží Navaľného matku prinútiť, aby súhlasila s tajným pohrebom.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Jarmyšová uviedla, že plány na pohreb stále nie sú jasné. „Ľudmila Ivanovna je stále v Salecharde. Pohreb sa ešte neuskutočnil. Nevieme, či úrady zabránia tomu, aby sa konal tak, ako si to želá rodina a ako si to Alexej zaslúži,“ doplnila.

Domov
Zdieľať
Diskusia