Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
19. februára 2024, 15:34
Čas čítania 1:03

Manželka Navaľného dala Putinovi sľub. Zverejnila video, v ktorom mu posiela jasný odkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Navaľná chce bojovať proti vojne, korupcii a nespravodlivosti.

Julija Navaľná, vdova po zosnulom ruskom opozičnom lídrovi Alexejovi Navaľnom, obvinila v pondelok z úmrtia svojho manžela ruského prezidenta Vladimira Putina. Zároveň prisľúbila, že bude pokračovať v manželovej práci.


„Pred tromi dňami zabil Vladimir Putin môjho manžela Alexeja Navaľného,“ vyhlásila Navaľná vo videopríhovore. „Alexej zomrel v trestaneckej kolónii po troch rokoch trápenia a týrania... Najdôležitejšia vec, ktorú môžeme urobiť pre Alexeja a pre nás, je pokračovať v boji... a to ešte intenzívnejšie než predtým,“ vyhlásila vdova.

Prísľub Navaľnej 

„Musíme sa chopiť každej príležitosti bojovať proti vojne, korupcii, nespravodlivosti, a bojovať za spravodlivé voľby a slobodu prejavu. Bojovať za to, aby sme získali späť našu krajinu,“ povedala Navaľná.


Okrem toho prisľúbila, že odhalí ľudí, ktorí zabili jej manžela. „Vieme presne, prečo Putin pred tromi dňami Alexeja zabil... Určite zistíme, kto tento zločin vykonal a ako ho vykonal. Budeme ich menovať a ukážeme ich tváre,“ uviedla.

Stále odmietajú odovzdať jeho telo

Navaľnyj bol jedným z najvýraznejších kritikov Kremľa a podľa ruských úradov zomrel v piatok v trestaneckej kolónii IK-3 za polárnym kruhom. Mal 47 rokov. Väzenská služba uviedla, že po vychádzke mu prišlo nevoľno a takmer okamžite stratil vedomie.


Kremeľ pritom v pondelok odsúdil vyhlásenia západných vlád, ktoré pripisujú zodpovednosť za Navaľného smrť Putinovi, a poukázal na prebiehajúce vyšetrovanie.


Ruské úrady pritom odmietajú odovzdať Navaľného telo jeho príbuzným, čím rozhnevali Navaľného prívržencov, ktorí označujú predstaviteľov Kremľa za vrahov. Ruské úrady sa podľa Navaľného podporovateľov takto snažia zakryť stopy.

Domov
Zdieľať
Diskusia