Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. februára 2024 o 11:28
Čas čítania 0:33

Zo stredného Slovenska odchádza veľký investor. Bude musieť prepustiť stovky ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Viac ako 100 ľudí presunú do iného závodu, zvyšok prepustia.

Z Hnúšte (okres Rimavská Sobota) odchádza veľký juhokórejský investor Yura Eltec. Spoločnosť odchádza pre vysoké náklady na prevádzku. Fabrika zamestnávala vyše 500 ľudí, prepustí viac ako 300, zvyšok prejde do závodu v Rimavskej Sobote, informuje RTVS

„Máme takú informáciu, že do evidencie nám príde okolo 320 ľudí, okolo stovky by malo prejsť do Rimavskej Soboty. Bola som osobne na rokovaní na zamestnaneckej rade a bola som nemilo prekvapená, že zástupcovia ako keby ani nemali záujem riešiť situáciu,“ povedala riaditeľka Úradu práce v Rimavskej Sobote Aneta Vargicová.

Hnúšťa aktuálne hľadá nového investora. Región navštívil aj poradca premiéra a pomoc sľúbila aj ministerka hospodárstva. „Máme viacero záujemcov, samozrejme, ale každý má nejaké iné požiadavky, aj čo sa týka zamestnanosti a aj priestoru. Dúfam, že sa čoskoro rozhodneme a nájdeme toho pravého, ktorý by nám pomohol z tejto nezamestnaneckej krízy,“ informoval primátor Hnúšte Martin Pliešovský.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia