Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. marca 2024, 20:24
Čas čítania 0:43

Pellegrini tvrdí, že bude nadstranícky prezident. Vyjadril sa aj k tomu, aký má byť jeho vzťah s Ficom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegrini tvrdí, že premiér prezidentovi nemôže rozkazovať.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini v rozhovore pre RTVS povedal, že by mohol byť nadstranícky prezident aj napriek tomu, že je aktuálne súčasťou vlády Roberta Fica. Prezident by mal podľa neho zastupovať záujmy ľudí a nie záujmy politikov.

„Prezident nemôže byť prezidentom koalície ani opozície. Som presvedčený, že ak dostanem dôveru ľudí, budem vedieť vykonávať pozíciu prezidenta tak, ako sa má,“ tvrdí prezidentský kandidát Pellegrini.

26. februára 2024, 16:30 Čas čítania 18:31 Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé

V relácii na RTVS povedal aj to, že nebude slúžiť premiérovi. Vyhlásil to v reakcii na výzvu Roberta Fica, ktorý tvrdí, že nový prezident má vyvodiť dôsledky voči predsedovi Ústavného súdu Ivanovi Fiačanovi v súvislosti s únikom rozhodnutia o pozastavení novely Trestného zákona. Pellegrini tvrdí, že by si predsedu vlády zavolal po zvolení do paláca a porozprával sa s ním o tom.

Predseda Hlasu však tvrdí aj to, že prezident nemôže byť iba opozíciou koalície. „Tá logika o nejakej rovnováhe je trošku pomýlená, pretože ak by bola vláda v úplne inom zložení, tak by som chcel vidieť, čo by protikandidát hovoril a či by vyzýval všetkých, aby volili Roberta Fica, ak by bolo vo vláde PS,“ povedal.

pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Bauman
Domov
Zdieľať
Diskusia