Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Anna Vondráková
15. marca 2024 o 7:45
Čas čítania 0:46

Titanic po druhé. Austrálsky miliardár plánuje postaviť repliku slávnej lode

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Titanic po druhé. Austrálsky miliardár plánuje postaviť repliku slávnej lode

Podnikateľ a politik Clive Palmer už po tretí raz ohlásil ambiciózny plán. Chystá sa postaviť Titanic II. Výstavba by sa mohla začať už v roku 2025. Na palube by bolo 2 345 cestujúcich v 835 kajutách.

„Je oveľa zábavnejšie stavať Titanic ako sedieť doma a počítať peniaze,“ povedal Palmer. Nie je to však prvýkrát, čo sa miliardár do tohto projektu pustil. Loď mala pôvodne vyplávať v roku 2022, ale odložili to. Palmer to odôvodnil pandémiou.

Obnovenie projektu oznámil v stredu na tlačovej konferencii, ktorá bola v opere v Sydney. Sedemdesiatročný miliardár povedal, že nemôže zomrieť, kým „niečo neurobí“. Povedal, že výstavba by sa mohla začať už na budúci rok, čo by umožnilo vyplávanie lode už v roku 2027. Projekt by mohol stáť až jednu miliardu dolárov.

Podľa 3D vizualizácie, ktorú poskytol Palmer, bude mať loď deväť poschodí. Interiér by sa mal podobať pôvodnému a mohol by obsahovať tanečnú sálu alebo bazén. S rozmermi 269 × 32 metrov by mala veľkosťou ľahko prekonať originál. Na palube by bolo 2 345 cestujúcich v 835 kajutách.

Očakáva sa, že na lodi budú pracovať najlepší dizajnéri v odvetví, pričom Palmer dúfa, že víťazní uchádzači tendra budú mať sídlo v Európe, pretože „neverí, že čínske normy sú na túto úlohu vhodné“.

Domov
Zdieľať
Diskusia