Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová TASR
3. apríla 2024, 16:29
Čas čítania 1:03

5 PRIESKUMOV: Agentúra, ktorá presne trafila výsledky 1. kola, má jasného prezidentského favorita

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od polnoci bude platiť moratórium. Po dnešku uvidíme až reálne výsledky prezidentských volieb.

Posledné prieskumy od agentúr Focus, NMS Market Research, Median SK a IPSOS hovoria o veľmi tesnom prezidentskom súboji. Jedine nová agentúra SCIO jasne favorizuje Ivana Korčoka s 10 % náskokom. 

Prieskum agentúry Focus

Prieskum agentúra realizovala v období od 28. marca do 2. apríla na vzorke 1 015 respondentov formou osobných rozhovorov. Z výsledkov prieskumu vyplýva, že v druhom kole volieb majú obidvaja kandidáti približne rovnaké šance na výhru. Peter Pellegrini by získal 50,8 % a Ivan Korčok 49,2 %.

Prieskum agentúry NMS Market Research

Prieskum bol realizovaný pre denník SME, podľa jeho výsledkov by prezidentský súboj vyhral Ivan Korčok s podporou 51,7 % Slovákov. Peter Pellegrini by získal 48,3 % hlasov. Agentúra zisťovala podporu kandidátov medzi 28. marcom až 2. aprílom. Pracovala so vzorkou 1 045 respondentov formou online prieskumu.

Prieskum agentúry Median SK

Druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Peter Pellegrini so ziskom 51,1 % hlasov voličov. Jeho protikandidát Ivan Korčok by získal 48,9 %. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median SK pre RTVS.  Zber dát sa konal od 28. do 31. marca na vzorke 1 218 respondentov.

Prieskum agentúry IPSOS

Agentúra IPSOS vykonala prieskum pre Denník N, ktorý naznačuje, že voľby by vyhral Ivan Korčok s 50,1 % hlasov a Peter Pellegrini by sa nachádzal tesne za ním so 49,9 %. Agentúra zbierala dáta medzi 30. marcom a 2. aprílom.

Prieskum agentúry SCIO

Novovzniknutá agentúra SCIO predikuje ako jediná značnú dominanciu Ivana Korčoka. Ten by podľa nej získal 55 % podporu voličov a Peter Pellegrini by získal len 45 %. Agentúra SCIO ako jediná predpovedala výrazné víťazstvo Korčoka v prvom kole prezidentských volieb. Jeho volebný výsledok trafila takmer na desatinu percenta presne. 

Späť
Zdieľať
Diskusia