Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
3. apríla 2024, 9:02
Čas čítania 0:54

FINÁLOVÝ PRIESKUM: Voľby by s tesným náskokom vyhral Ivan Korčok. Pellegrini nemá ani podporu všetkých voličov Hlasu-SD

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegriniho viac podporujú voliči strany Smer-SD než voliči Hlasu.

Podľa finálového prieskumu agentúry NMS Market Research pre SME druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Ivan Korčok. Podporilo by ho 51,7 % Slovákov. Peter Pellegrini by získal 48,3 % hlasov.

Rozdiel medzi kandidátmi je veľmi tesný. Veľkú šancu uspieť v sobotňajších voľbách má aj naďalej Peter Pellegrini. Agentúra zisťovala podporu kandidátov medzi 28. marcom až 2. aprílom. Pracovala so vzorkou 1 045 respondentov formou online prieskumu.

Napriek tomu, že Pellegrini oslovil mnohých voličov Štefana Harabina, Ivan Korčok zaujal aj tých Slovákov, ktorí v prvom kole voliť neboli, naznačuje prieskum.

Podľa prieskumu plánuje z 340-tisíc voličov maďarskej národnosti voliť 65,6 %. Z nich plánuje podporiť Ivana Korčoka 45 % a Petra Pellegriniho 55 %. Až 70 % voličov Krisztiána Forróa neplánuje prísť k urne ani napriek tomu, že kandidát podporil Pellegriniho.

Mnohým prekáža, že Forró sa k Pellegrinimu priklonil v rozpore s tým, ako rozhodlo predsedníctvo strany Aliancia. Korčokovi, naopak, vyjadril podporu predseda strany Maďarské fórum Zsolt Simon.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pellegriniho podporujú voliči Štefana Harabina, Ivana Korčoka podporia voliči Igora Matoviča. Predseda hnutia Slovensko pritom oficiálnu podporu kandidátovi nevyjadril.

V koalícii nemá 100 % podporu 

Pellegrini má však veľký problém s podporou voličov strany Hlas-SD. Iba 88 % voličov by ho volilo v prezidentských voľbách. Korčoka by volilo až 12 % priaznivcov strany. Pellegriniho by podporilo viac voličov strany Smer-SD. Až 91 % z nich by mu v druhom kole dalo podporu. Pellegrini by zmobilizoval iba 88 % voličov SNS.

Domov
Zdieľať
Diskusia