Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
2. apríla 2024, 21:05
Čas čítania 1:06

Prezidentský duel bude extrémne tesný. Nový prieskum naznačil, že šance sú prakticky vyrovnané

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obidvaja kandidáti majú podľa najnovšieho prieskumu približne rovnaké percento.

V prezidentskom dueli na Markíze sa stretli kandidáti Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Podľa najnovšieho prieskumu od agentúry Focus má Peter Pellegrini 50,8 % a Ivan Korčok 49,2 %.

Prieskum agentúra realizovala v období od 28. marca do 2. apríla na vzorke 1 015 respondentov formou osobných rozhovorov. V druhom kole volieb tak majú obidvaja kandidáti približne rovnaké šance na výhru.

Moderátor Michal Kovačič v diskusii s hosťami okrem iného prebral aj tému legislatívy týkajúcej sa LGBT+ párov. Kandidát Korčok potvrdil, že by podpísal zákon o registrovaných partnerstvách. Slovenská spoločnosť je podľa neho už na tento krok pripravená. Pellegrini, naopak, registrované partnerstvá odmietol už v relácii na TA3.

Ivan Korčok v diskusii odsúdil súčasné kroky izraelskej vlády Benjamina Netanjahua. Reakciu na prvotný útok Hamasu však považuje za opodstatnenú. Vyjadrenie Ivana Korčoka ku konfliktu v Pásme Gazy pre Refresher zneužili aj tvorcovia antikampane, v ktorej z Korčoka robili vojnového štváča.

V diskusii sa moderátor pýtal Petra Pellegriniho aj na dom písaný na poslanca Petra Náhlika, ktorý Igor Matovič označil za „Pellegriniho vilu“. Matovič naznačil, že Náhlikovi patrí len na papieri. Prezidentský kandidát povedal, že nehnuteľnosť občas navštevuje. „Pán poslanec dom vlastní, a keďže ho nevyužíva, mám niekedy možnosť ho využiť,“ reagoval.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Témou bola aj spolupráca prezidenta s vládou. Pellegrini si myslí, že hlava štátu vie vstúpiť do politického boja. Obáva sa, že jeho protikandidát by z prezidentského paláca urobil progresívno-liberálne mocenské centrum. Korčok to odmietol. Reagoval, že je ochotný so súčasným kabinetom spolupracovať. „Ako nezávislý prezident budem vždy hovoriť, keď vláda niečo robí dobre, ale zároveň aj keď vláda nevedie Slovensko dobrým smerom,“ poznamenal.

Poslednú debatu Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka pred voľbami bude 3. apríla o 20.10 h vysielať RTVS.
prezidentská debata
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia