Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
5. mája 2024, 17:10
Čas čítania 0:38

PRIESKUM: Má byť Ivan Korčok v straníckej politike? V odpovediach prevláda hlas koaličných voličov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Neúspešný prezidentský kandidát získal v prezidentských voľbách viac ako 1 200 000 hlasov. Zatiaľ neuviedol, aké budú jeho ďalšie kroky.

Prieskum agentúry Focus pre reláciu Na telo jasne ukázal, že voliči opozičných strán si želajú vstup Ivana Korčoka do straníckej politiky. Naopak, väčšina voličov koalície si jeho vstup do straníckej politiky nepraje. 

Až 80 % voličov SaS chce vidieť Korčoka v straníckej politike. Za stranu Progresívne Slovensko je voličov 78 %, pričom 40 % z nich by chcelo, aby Korčok založil vlastnú stranu. Aj priaznivci KDH sú za Korčokov vstup do verejnej politiky. K tomuto tvrdeniu sa hlási viac ako 50 % KDH voličov. Napokon by Korčoka v straníckej politike chcelo aj 73 % voličov Matovičovho hnutia Slovensko. 

Nálady spoločnosti kopírujú výsledky na „druhom brehu“ politického spektra. Proti Ivanovi Korčokovi v straníckej politike je takmer 80 % voličov Smeru, 74 % voličov Hlasu aj SNS. Len jedna štvrtina voličov Republiky by bola za Korčokov vstup medzi straníckych politikov. 

Neúspešný prezidentský kandidát získal v prezidentských voľbách viac ako 1 200 000 hlasov Slovákov. Zatiaľ nie je jasné, ako s nimi Korčok naloží a aké budú jeho budúce kroky. 

prieskum korčok
Zdroj: Na telo
prieskum , na telo , korčok
Zdroj: Na telo
Domov
Zdieľať
Diskusia