Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
10. mája 2024, 15:14
Čas čítania 0:53

VIDEO: Prezidentka Čaputová sa rozlúčila so Zelenským. Ich vzťah sa podľa nej zmenil z oficiálneho na priateľský

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny a stretla sa aj s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok ráno pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny. V úvode návštevy si uctila pamiatku 118 obetí bojov pri obci Moščun. Stretla sa aj s prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý jej poďakoval za odhodlanie a pomoc.

„Mali sme podrobnú diskusiu o situácii v prvej línii. Prezidentku Čaputovú som informoval o ruských pokusoch o rozšírenie ofenzívy v Doneckej a Charkovskej oblasti, ako aj o potrebe našej obrany čeliť úsiliu okupantov,“ píše Zelenskyj na sociálnej sieti X.

Čaputová na Facebooku vyjadrila opätovnú podporu Ukrajine a jej prezidentovi. Píše, že jej vzťah so Zelenským sa zmenil z oficiálneho na priateľský a je vďačná, že sa mali možnosť zblížiť. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Po schôdzke si Čaputová prebrala z rúk Zelenského najvyššie ukrajinské štátne vyznamenanie Rad Jaroslava Múdreho 1. stupňa. Ukrajinskému prezidentovi zase udelila slovenské štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža 1. triedy.


„Je lídrom krajiny brániacej svoju budúcnosť a právo o nej samostatne rozhodovať. Bráni princípy a pravidlá, ktoré zaručili nášmu kontinentu dekády mieru a ktoré dnes Ruská federácia v jeho krajine tak flagrantne pošliapava,“ napísala prezidentka o Zelenskom.

zelenskyj, čaputovázelenskyj, čaputovázelenskyj, čaputová
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia