Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2024 o 15:19
Čas čítania 0:39

Podvodné e-shopy takmer identicky kopírujú známe značky. Nenechaj sa oklamať ich vizuálom, môžeš prísť o všetky peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Falošné stránky vieš identifikovať podľa viacerých znakov.

Ministerstvo vnútra upozorňuje na podvodné e-shopy, ktoré sa vydávajú za oficiálne weby známych značiek oblečenia a kozmetiky. Rezort vnútra vyzýva na obozretnosť pri nákupoch na internete.


„V uplynulých dňoch sme zachytili zvýšený počet registrovaných domén s podvodnými e-shopmi, ktoré sa vydávajú za oficiálne internetové stránky známych značiek oblečenia a kozmetiky. Imitáciou oficiálnych stránok a bezkonkurenčnými akciovými cenami sa podvodníci snažia dostať k vašim peniazom,“ priblížilo.

Takto rozpoznáš falošné stránky od originálnych

Falošné stránky vieš identifikovať podľa viacerých znakov. Rezort poukázal na to, že dané weby neuvádzajú všeobecné obchodné podmienky ani kontaktné údaje, sú na nich gramatické chyby a vyzývajú na odblokovanie limitu platieb na kartách. „Majú takmer totožnú vizuálnu úpravu. V hornej lište stránky sa kontinuálne zobrazujú krátke informácie, ktoré pozitívne vykresľujú daný obchod,“ dodal.


Ministerstvo preto ľudí vyzvalo, aby si vždy overili, či si idú tovar kúpiť cez kredibilný internetový obchod. „Slovenská obchodná inšpekcia pravidelne aktualizuje svoje zoznamy rizikových a podvodných stránok,“ pripomenulo.

Príklady foriem podvodných e-shopov:
[názov značky]slovensko (.sk)
[názov značky]-slovensko (.sk)
[názov značky]slovakia (.sk)
[názov značky]-sk (.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia