Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. mája 2024 o 8:39
Čas čítania 0:58

Úrad práce chce podporiť absolventov na Slovensku. Mesačne dostanú príspevok až 150 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady práce sú pripravené podporiť absolventov škôl

  • Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny bude pomáhať absolventom škôl so vstupom na trh práce. Absolventi môžu v rámci národného projektu Finančné stimuly pre zamestnanosť žiadať úrad o zaradenie na prax a o poskytnutie príspevku na jej vykonávanie.
  • Úrady dokážu poskytnúť príspevok 150 eur mesačne počas prvých troch mesiacov v novej práci, následne vo výške 75 eur mesačne.
  • Absolventi sa môžu zapojiť aj do národného projektu Individualizovaný a komplexný prístup so zameraním na poradenské činnosti. To slúži na zvýšenie ich konkurencieschopnosti na trhu práce. Má to zlepšiť aj ich zručnosti na riadenie vlastnej kariéry.

Prečo je to dôležité: Podpora absolventov škôl je kľúčová v čase, keď mnohé firmy uprednostňujú zamestnancov so skúsenosťami a nie sú ochotné ani schopné zaplatiť vysokoškolských absolventov na porovnateľnej úrovni so zahraničím. Odliv mozgov spôsobí nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, čo môže ohroziť budúcnosť Slovenska. 

Citát: „Ak majú absolventi potrebu doplniť si vzdelanie, môžu úrad požiadať o zaplatenie kurzu podľa vlastného výberu v rámci národného projektu Zručnosti pre trh práce. Úrady zaplatia vzdelávacie kurzy v plnej výške na základe splnenia podmienok uvedených v dohode o príspevku na vzdelávanie,“ priblížil úrad.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny sú pripravené pomôcť absolventom so vstupom na trh práce. Okrem sprostredkovania širokej ponuky pracovných pozícií a odborného poradenstva môžu aj finančne asistovať pri rozvoji zručností, doplnení vzdelania a získaní pracovnej praxe. 


Ponuku práce nájdu absolventi aj na webovom portáli sluzbyzamestnanosti.gov.sk, ktorý vďaka agentovi automaticky vyhľadá pozície v súlade s predstavami a so schopnosťami uchádzača.

Domov
Zdieľať
Diskusia