Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
3. júna 2024 o 12:55
Čas čítania 0:42

Na Ukrajine zajali Slováka. Bol na fronte s Rusmi, mesačne vraj zarobil okolo 2 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovák sa podľa vlastných slov dal zverbovať do medzinárodnej jednotky spolu s občanmi Indie, Nepálu či Mongolska.

Ukrajinci zajali Slováka, ktorý slúžil po boku ruskej armády. S mužom, ktorý sa predstavil ako Jaroslav Galajčík, komunikoval ukrajinský novinár Oleksandr Kačura, upozorňujú Aktuality

Galajčík oblečený v ruskej uniforme na zverejnenom videu tvrdí, že je občanom Slovenskej republiky. Podľa vlastných slov ho Ukrajinci zajali na fronte pri meste Lyman. Údajne sa vzdal po treťom útoku. Slovák tvrdil, že do bojových aktivít sa nezapájal. Na front ho údajne poslali, následne sa v útoku „ocitol“.

Do Ruska sa už nechce vrátiť 

Zajatý Slovák sa údajne nechce vrátiť do Ruska a hovorí, že si radšej trest odsedí na Slovensku. Tento scenár nebude možný, ak by sa dostal na zoznam výmen zajatcov. Potom by skončil opäť v Rusku. Na Slovensku mu hrozí 2- až 8-ročné väzenie za nepovolené žoldnierstvo.

V telefóne mu vraj Ukrajinci našli veľké množstvo propagandistickej literatúry o „genocíde donbaského ľudu“. Slovák sa údajne dal zverbovať do medzinárodnej jednotky spolu s občanmi Indie, Nepálu či Mongolska. Zmluvu s ruským rezortom obrany podpísal v Moskve. Mesačne podľa Kačuru dostával 200-tisíc rubľov (o niečo viac ako 2 000 eur). 

31. mája 2024 o 12:30 Čas čítania 4:14 Vlado pracuje ako maliar v Holandsku: So Slovákmi je problém vždy, keď sa riešia peniaze. Niekedy sa im dokonca vyhýbam (Rozhovor) Vlado pracuje ako maliar v Holandsku: So Slovákmi je problém vždy, keď sa riešia peniaze. Niekedy sa im dokonca vyhýbam (Rozhovor)
1. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 3:48 Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž) Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž)
1. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 6:43 Zomrel najbrutálnejší sériový vrah z Kanady. Zavraždil 49 žien: najskôr mal s nimi sex, potom ich zabil a nakŕmil nimi ošípané Zomrel najbrutálnejší sériový vrah z Kanady. Zavraždil 49 žien: najskôr mal s nimi sex, potom ich zabil a nakŕmil nimi ošípané
Domov
Zdieľať
Diskusia