Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Timotej Gašper
1. júna 2024 o 12:30
Čas čítania 3:48

Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž)

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž)
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Smer-SSD organizoval v týchto dňoch turné podujatí s názvom ZA ROBERTA FICA, ZA SLOVENSKO. Predstavitelia mali zastávku aj pri pamätníku na Dukle pri Svidníku, kam sme sa vybrali aj my.

Smer vzhľadom na atentát na premiéra a zároveň lídra strany Roberta Fica zorganizoval sériu podporných stretnutí s ľuďmi. Akcia s názvom ZA ROBERTA FICA, ZA SLOVENSKO sa konala od 27. mája a na programe mali 11 miest.

Jedným z nich bola aj Dukla. Konkrétne miesto pri duklianskom pamätníku padlých československých vojakov neďaleko obce Vyšný Komárnik vo Svidníckom okrese. V ňom vyhral minuloročné parlamentné voľby práve Smer so ziskom až 29,46 %, píše SME

Nevedeli sme, či vôbec niekto príde

Začiatok podujatia bol naplánovaný na posledný májový deň (piatok) o 11.00. Vzhľadom na čas sa dalo očakávať, že niekoľko kilometrov od poľskej hranice prídu primárne starší ľudia, ktorí nie sú v práci. A presne tak to aj bolo. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké boli dojmy pred začiatkom akcie.
  • Čo nám prezradil jeden z čakajúcich pánov.
  • Aké debaty viedla hŕstka podporovateľov Smeru.
  • Ako to vyzeralo po príchode Ľuboša Blahu.

Na miesto prichádzame približne 25 minút pred avizovaným začiatkom. Na naše počudovanie je miesto okolo pamätníka ľudoprázdne. Vzhľadom na plnku, ktorá prišla vo štvrtok do Prešova, sme očakávali vyššiu účasť.

Blaha, Dukla
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Zaparkujeme na priľahlom parkovisku oproti pamätníku, kde už boli tri policajné hliadky. Pre istotu a kvôli overeniu informácií sa príslušníkov zboru pýtam, kde sa má konať dané podujatie. Milo odvetili, že podľa všetkého práve pri pamätníku, pri ktorom sme v tom momente nikoho nevideli. 

Bral som si dovolenku, hovorí bez opýtania pán

Presúvame sa priamo k pamätníku. Je 10.50 a pri monumente stojí len jeden starší pán v bielej košeli. Ešte sme sa ani nepriblížili, už sa milo pýtal, či sme zo Smeru. Po negatívnej odpovedi začal sám od seba monológ o tom, čo všetko preňho znamená strana Roberta Fica.

Blaha, Dukla
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Spomenul početné stretnutia s Ľubošom Blahom, Erikom Kaliňákom aj predsedom Ficom v rôznych mestách na východnom Slovensku. Kvôli tejto akcii na Dukle si dokonca vzal voľno z práce, aby mohol prísť a stráviť so svojimi politickými obľúbencami viac času pri menšom počte ľudí. Dodáva, že páni zo Smeru prídu poobede aj priamo do Svidníka, ale tam bude veľa ľudí. Na záver nám ešte ukazuje fotky s Ficom aj Blahom a zakončuje to odkazom, že sú dlhoroční kamaráti. 

NATO by som okamžite spálil, počujem z davu

Predsa len tu nie sme osamote, z druhej časti pamätníka prebieha historický výklad pre niekoľkých vojakov z Česka, ktorých uniformy lemuje okrem českej vlajky aj znak Severoatlantickej aliancie – NATO. Tí však určite nemajú poňatia, aká akcia sa pri pamätníku organizuje. 

V nasledujúcich minútach prichádzajú k pamätníku malé skupinky ľudí a tesne po 11.00 tak na príchod predstaviteľov čaká približne 15 ľudí, pričom drvivú väčšinu z nich tvorí tá vyzretejšia generácia.

Počas prechádzky okolo pamätníka nás oslovia dve milé dámy, či ich neodfotíme. Počas toho otvárajú smalltalk o tom, prečo sme prišli.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné
50 €
Účtuje sa raz za rok
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 160945 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O čom všetkom sa účastníci akcie rozprávali.
  • Ako to vyzeralo po príchode Ľuboša Blahu.
  • Čo si účastníci myslia o eurovoľbách, Šimečkovi a Rusku.
  • Ako Blaha priniesol na Duklu pekné počasie.
  • O čo nás požiadal Ľuboš Blaha.
Domov
Zdieľať
Diskusia