Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. júna 2024 o 13:47
Čas čítania 0:53

Z RTVS odchádza známy moderátor Miro Frindt. „Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ odkazuje vládnej moci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Miro Frindt odchádza po 25 rokoch z RTVS.

  • Z RTVS odchádza dlhoročný moderátor a bývalý vedúci spravodajstva v Slovenskej televízii Miro Frindt.
  • Odsudzuje novú televíziu STVR, obsah aj formu, akou vláda zaviedla zákon o novej verejnoprávnej televízii. „Toto presso je ale príliš horké... Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ napísal.

Prečo je to dôležité: Od nástupu novej vlády bojuje slovenská nezávislá žurnalistika o svoju slobodnú existenciu. RTVS tvrdí, že novými zmenami v zákone chce politická moc kontrolovať obsah vysielania. Na situáciu reaguje aj novinár Miro Frindt, z televízie pre nový zákon odchádza. 

Citát: „Keby toto bolo silné verejnoprávne médium vo vyspelej demokracii, so svojimi skúsenosťami a v tomto veku by som bol na vrchole kariéry. Žiaľ, u nás to tak nie je. Musím sa zariadiť inak,“ uvádza Miro Frindt.

Širší kontext: Zamestnanci RTVS nesúhlasia s novým zákonom. Poukazujú na navrhované zmeny v zložení a vo voľbe členov Rady RTVS, zmenu voľby generálneho riaditeľa či plánovaný vznik programovej rady s kompetenciou „kontrolovať vysielanie a zasahovať do spravodajského aj ďalšieho vysielania“.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Pracovníci RTVS v pondelok historicky prvýkrát štrajkovali. Chceli tým dosiahnuť stiahnutie nového zákona o STVR alebo jeho výrazné prepracovanie. Chceli, aby bola zabezpečená nezávislosť a sloboda práce zamestnancov, zlepšenie financovania verejnoprávneho média a ukončenie útokov zo strany politikov na novinárov nielen z telerozhlasu, ale aj z iných médií. 

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

7. júna 2024 o 14:25 Čas čítania 1:19 Štrajkujúci zamestnanci RTVS nebudú v pondelok pracovať. Plánujú pochod pred Šimkovičovej ministerstvo Štrajkujúci zamestnanci RTVS nebudú v pondelok pracovať. Plánujú pochod pred Šimkovičovej ministerstvo
3. júna 2024 o 16:30 Čas čítania 1:00 Michelko z SNS prezradil, že moderátori Jančkárová aj Makara na jeseň v RTVS skončia Michelko z SNS prezradil, že moderátori Jančkárová aj Makara na jeseň v RTVS skončia
3. mája 2024 o 11:57 Čas čítania 0:47 Slovensko sa výrazne prepadlo v rebríčku slobody médií. Môže za to nástup Ficovej vlády, tvrdí medzinárodná organizácia Slovensko sa výrazne prepadlo v rebríčku slobody médií. Môže za to nástup Ficovej vlády, tvrdí medzinárodná organizácia
Domov
Zdieľať
Diskusia