Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
3. júna 2024 o 16:30
Čas čítania 1:00

Michelko z SNS prezradil, že moderátori Jančkárová aj Makara na jeseň v RTVS skončia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Roman Michelko prezradil, aké zmeny čakajú verejnoprávnu televíziu. Naznačil, že na jeseň skončí dvojica známych moderátorov.

  • Poslanec SNS Roman Michelko na stretnutí poslucháčov dezinformačného portálu Infovojny povedal, že moderátorov Martu Jančkárovú a Mareka Makaru v septembri a októbri už neuvidíme na televíznych obrazovkách.
  • Dôvodom je, že údajne robili veľké problémy. Na jeho slová upozornil moderátor Rastislav Iliev.
  • Na stretnutí oznámil, že nás čaká „asi päť zákonov“, ktoré prinesú zmeny. Okrem iného by mala mať RTVS (po novom STVR) v polovici augusta nového riaditeľa.

Prečo je to dôležité: Novinári v demokratickej spoločnosti plnia dôležitú úlohu tým, že verejnosť informujú o krokoch politikov a kladú im často nepríjemné otázky. V poslednom období z televízií odišli moderátori Rastislav Iliev (TA3), Richard Dírer (TA3), Jana Krescanko Dibáková (TV Joj) a Michal Kovačič (TV Markíza).

Citát: „V septembri a októbri už Jančkárku a Makaru neuvidíte,“ povedal Michelko a následne dodal: „Robili nám veľké problémy, sme najväčší dezoláti, ale Slovenskej televízii, alebo STVR, sa konečne po rokoch vráti verejnoprávnosť. Nebudete musieť iba Infovojnu, aj Slovenská televízia bude lepšia,“ dodal Michelko.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: Vláda na konci apríla schválila zákon, ktorý prinesie pre verejnoprávnu televíziu viaceré zmeny. Okrem zmeneného názvu na STVR môžeme očakávať aj personálne výmeny na čele s riaditeľom. 

STVR bude mať podľa zákona povinnosť v televíznom i rozhlasovom vysielaní zaradiť v čase od 23.30 h do 00.30 h štátnu hymnu SR. Zákon je ostro kritizovaný opozíciou, samotnými zamestnancami aj verejnosťou. Moderátorka Marta Jančkárová moderuje Sobotné dialógy a reláciu O 5 minút 12, ktorú od roku 2019 moderuje aj Marek Makara.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

24. apríla 2024 o 11:34 Čas čítania 1:32 AKTUÁLNE: Vláda schválila zákon, ktorým ruší RTVS. Náhradou bude Slovenská televízia a rozhlas – STVR AKTUÁLNE: Vláda schválila zákon, ktorým ruší RTVS. Náhradou bude Slovenská televízia a rozhlas – STVR
25. apríla 2024 o 19:01 Čas čítania 0:40 Zamestnanci RTVS dnes pracovali v čiernom na protest voči Šimkovičovej zákonu Zamestnanci RTVS dnes pracovali v čiernom na protest voči Šimkovičovej zákonu
19. mája 2024 o 18:18 Čas čítania 1:00 Pedagóg žurnalistiky sa v relácii ospravedlnil Ficovi za „všetky novinárske útoky voči jeho osobe“. Spätne ho prosí o to isté Pedagóg žurnalistiky sa v relácii ospravedlnil Ficovi za „všetky novinárske útoky voči jeho osobe“. Spätne ho prosí o to isté
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa R a s t o I l i e v (@rastoiliev)

Domov
Zdieľať
Diskusia