Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
24. júna 2024 o 6:42
Čas čítania 0:45

Z celého slovenského trhu sťahujú liek. Kontrolóri zistili, že má zlú kvalitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Zo slovenského trhu sťahujú liek.

  • Z celého slovenského trhu sťahujú filmom obalené tablety Cinacalcet Reddy 30 mg. Liek sťahujú z úrovne distribučných spoločností, lekární a zdravotníckych zariadení, informuje Štátny ústav pre kontrolu liečiv na svojom webe. 
  • Dôvodom stiahnutia šarže lieku je nedostatok v kvalite lieku. Kontrolóri objavili v liečive prítomnosť nečistoty, ktorý nespĺňa povolený limit.
  • Liek ľudia využívajú na liečbu problémov s orgánmi nazývanými paratyreoidné (prištítne) žľazy. 

Prečo je to dôležité: Oznamy o stiahnutí lieku z trhu sú určené na informovanie osôb, ktoré ich užívajú. 

 

Širší kontext:  Konkrétne ide o liek Cinacalcet Reddy 30 mg filmom obalené tablety, tbl flm 28 × 30 mg, kód ŠÚKL: 8929D. Stiahnutie z trhu sa týka len šarže s číslom B2203639, s dátumom exspirácie 07/2025. 

ŠÚKL zároveň informuje, že na trhu sú dostupné aj iné lieky s obsahom rovnakého liečiva. Ak majú ľudia doma konkrétnu stiahnutú šaržu lieku, mali by kontaktovať alebo navštíviť svojho lekára, ktorý musí stanoviť novú vhodnú liečbu.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Liek Cinacalcet Reddy 30 mg môžu užívať deti aj dospelí. Pri deťoch je určený na liečbu sekundárnej hyperparatyreózy so závažným ochorením obličiek. V prípade dospelých slúži liek na liečbu rovnakého ochorenia, prípadne na zníženie vysokých hladín vápnika v krvi. 

Cinacalcet Reddy 30 mg.
Cinacalcet Reddy 30 mg. Zdroj: adc.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia