Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
24. júna 2024 o 6:42
Čas čítania 0:45

Z celého slovenského trhu sťahujú liek. Kontrolóri zistili, že má zlú kvalitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Zo slovenského trhu sťahujú liek.

  • Z celého slovenského trhu sťahujú filmom obalené tablety Cinacalcet Reddy 30 mg. Liek sťahujú z úrovne distribučných spoločností, lekární a zdravotníckych zariadení, informuje Štátny ústav pre kontrolu liečiv na svojom webe. 
  • Dôvodom stiahnutia šarže lieku je nedostatok v kvalite lieku. Kontrolóri objavili v liečive prítomnosť nečistoty, ktorý nespĺňa povolený limit.
  • Liek ľudia využívajú na liečbu problémov s orgánmi nazývanými paratyreoidné (prištítne) žľazy. 

Prečo je to dôležité: Oznamy o stiahnutí lieku z trhu sú určené na informovanie osôb, ktoré ich užívajú. 

 

Širší kontext:  Konkrétne ide o liek Cinacalcet Reddy 30 mg filmom obalené tablety, tbl flm 28 × 30 mg, kód ŠÚKL: 8929D. Stiahnutie z trhu sa týka len šarže s číslom B2203639, s dátumom exspirácie 07/2025. 

ŠÚKL zároveň informuje, že na trhu sú dostupné aj iné lieky s obsahom rovnakého liečiva. Ak majú ľudia doma konkrétnu stiahnutú šaržu lieku, mali by kontaktovať alebo navštíviť svojho lekára, ktorý musí stanoviť novú vhodnú liečbu.

22. októbra 2024 o 17:37 Čas čítania 3:27 Na úrade vlády za milióny opravia potrubie, postavia novú bránu a obnovia záhradu. Chcú opraviť aj ďalšiu budovu Na úrade vlády za milióny opravia potrubie, postavia novú bránu a obnovia záhradu. Chcú opraviť aj ďalšiu budovu

Liek Cinacalcet Reddy 30 mg môžu užívať deti aj dospelí. Pri deťoch je určený na liečbu sekundárnej hyperparatyreózy so závažným ochorením obličiek. V prípade dospelých slúži liek na liečbu rovnakého ochorenia, prípadne na zníženie vysokých hladín vápnika v krvi. 

Cinacalcet Reddy 30 mg.
Cinacalcet Reddy 30 mg. Zdroj: adc.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia