Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. júna 2024 o 20:37
Čas čítania 0:50

Slovensko sa lúči s Eurom, našim futbalistom sa nepodarilo zdolať Angličanov. Po predĺžení sme prehrali 1 : 2

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek veľkej snahe a dlhému gólovému vedeniu našich hráčov na majstrovstvách Európy končíme.

Slovensko sa dnes na Eure 2024 stretlo v osemfinále s Anglickom. Postup do štvrťfinále sme si však aj napriek napínavému zápasu nevybojovali a prehrali sme 1 : 2 po predĺžení. O náš jediný gól v dnešnom zápase na modernom štadióne v Gelsenkirchene sa v 25. minúte postaral útočník Ivan Schranz.

Takmer do konca zápasu sme viedli a vyzeralo to tak, že by sme mohli osemfinálové kolo vyhrať, čím by sme historicky prvýkrát postúpili na európskom šampionáte do štvrťfinále, avšak v závere zápasu (v 5. minúte nadstaveného času) sa Angličanom podarilo vyrovnať na 1 : 1 po góle Bellinghama.

Po remíze v riadnom hracom čase sme tak išli do predĺženia, v ktorom nám už po 50 sekundách hlavičkou poslal loptu anglický kanonier Harry Kane priamo do siete a zaručil tak Anglicku víťazstvo a tiež postup do štvrťfinálového kola.

slovensko euro 2024 futbal anglicko
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slováci si postup do osemfinále zabezpečili z tabuľky tretích tímov. V skupine E sme skončili so štyrmi bodmi a skóre 3 : 3 za Rumunskom a Belgickom. Slovensko sa však dostalo pred Ukrajinu.

Briti chválili nášho trénera

Britské médiá chválili nášho trénera Francesca Calzonu. Písali o ňom ako o dobrom taktikovi. „Francesco Calzona je lepší taktik ako Gareth Southgate,“ porovnávajú trénera slovenského a anglického tímu. Calzona vraj naše mužstvo spojil a spravil z neho progresívny tím.

Domov
Zdieľať
Diskusia