Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2024 o 18:46
Čas čítania 0:38

Inšpekcia sťahuje z celého Slovenska nebezpečný výrobok. Obsahuje vysoké množstvo olova

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobok je nebezpečný pre životné prostredie.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla z trhu nebezpečný výrobok „Svietiaca maska Best All s identifikačným znakom NO: 925937“. Dôvodom je, že maska predstavuje vážne riziko pre životné prostredie. V maske je väčšie množstvo olova, ako je povolené, informuje SOI na webe.

„Plastová maska na tvár bielej farby popretkávaná v oblasti očí, nosa a úst káblikom ružovej farby. K maske je pripevnená čierna gumička a ku kábliku je pripevnené zariadenie na vloženie batérií typu AA 1,5 V. Výrobok je zabalený v priesvitnom plastovom obale, na ktorom je nalepený štítok s informáciami v slovenskom jazyku,“ píše SOI.

SOI výrobok stiahla z trhu a upozornila predajcu, aby zabránil tomu, že sa výrobok opäť začne predávať. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ upozorňuje. 

SOI
Zdroj: SOI
Domov
Zdieľať
Diskusia