Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
15. júla 2024 o 17:12
Čas čítania 0:41

FOTO: Na východe Slovenska sa obcou prehnala hrozivá búrka. Voda zatopila hlavnú cestu, rodinné domy aj pivnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa starostu obce už voda klesla a teraz sa venujú hlavne odstraňovaniu škôd.

  • Búrka v ranných hodinách zasiahla obec Ubľa, ktorá sa nachádza na východe Slovenska v okrese Snina.
  • Dážď bol natoľko intenzívny, že sa vylial miestny potok Brezovčík. Voda zatopila hlavnú cestu aj viacero pivníc rodinných domov. 
  • V obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity a popoludní ho znížili na druhý.

Širší kontext: V obci po vybrežení potoka evidujú škody na miestnej komunikácii, z ktorej voda strhla asfalt a poškodený majetok majú aj obyvatelia. „Cez hlavnú cestu pretiekol potok. V piatich domoch zaplavilo pivnice či kotolne, v ďalších troch dvoroch vzalo kurník či uložené drevo na zimu,“ dodal starosta s tým, že pršať začalo okolo 4.00 h ráno. 


Podľa starostu už voda klesla a venujú sa hlavne odstraňovaniu škôd. „V Ubli si nepamätáme, že by sa niekedy potok vylial na tomto mieste,“ doplnil. Aj voda z menšieho potoka zo severnej strany obce poškodila jeden rodinný dom.


„Aktuálne sa zisťuje rozsah škôd a vykonávame zabezpečovacie práce,“ uviedol Tomáš Januš z referátu komunikácie Slovenského vodohospodárskeho podniku s tým, že stupeň povodňovej aktivity v Ubli bol popoludní znížený na druhý.

Domov
Zdieľať
Diskusia