Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
13. augusta 2024 o 10:52
Čas čítania 0:56

Rozsiahly požiar v Grécku si vyžiadal prvú obeť. 25-metrové plamene sužujú známe letovisko, zasahuje viac ako 700 hasičov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lesné požiare si vyžiadali prvú obeť.

  • Vo vyhorenej aténskej továrni našli v utorok skoro ráno telo ženy. Ide pravdepodobne o prvé úmrtie v dôsledku ničivého lesného požiaru, ktorý vypukol v nedeľu.
  • Telo ženy vo veku okolo 60 rokov objavili v továrni v 70-tisícovom meste Chalandri. Mestskú časť Patima, kde sa továreň nachádzala, ešte v pondelok čiastočne evakuovali.

Prečo je to dôležité: Rozsiahle ničivé požiare sú následkom klimatickej krízy, ktorá môže mať nezvratné ničivé dopady na ľudsvo. Úrady už vydali upozornenie aj obyvateľom vo viacerých priľahlých obciach a vyzvali ich, aby sa pripravili na možnú evakuáciu. Podobné varovanie obdržali aj obyvatelia na severných predmestiach Atén.

Širší kontext: Od nedele bojujú s požiarmi v Grécku stovky hasičov. Požiar vypukol v nedeľu popoludní na mieste vzdialenom asi 35 kilometrov od Atén a rýchlo sa rozšíril do neďalekej obce Varnavas. Vplyvom silného vetra sa podľa štátnej televízie ERT rozšíril na 30 kilometrov dlhú líniu plameňov, ktoré boli miestami vysoké viac ako 25 metrov. 

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Vo viacerých častiach gréckej metropoly hlásili výpadky elektriny. Grécky minister pre klimatickú krízu a civilnú ochranu Vassilis Kikilias upozornil, že niektoré časti požiaru sú v obzvlášť ťažko prístupných horských oblastiach.

Úrady v pondelok pre šíriaci sa lesný požiar nariadili evakuáciu nemocníc a domovov v regióne Atika. Evakuovali aj ľudí v historickom meste Maratón.

12. augusta 2024 o 10:30 Čas čítania 0:53 VIDEO: V Grécku už evakuovali viac ako 30-tisíc ľudí. Veľký požiar ohrozuje aj Atény VIDEO: V Grécku už evakuovali viac ako 30-tisíc ľudí. Veľký požiar ohrozuje aj Atény
Domov
Zdieľať
Diskusia