Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
12. augusta 2024 o 10:30
Čas čítania 0:53

VIDEO: V Grécku už evakuovali viac ako 30-tisíc ľudí. Veľký požiar ohrozuje aj Atény

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Grécke mesto Maratón evakuovali pre šíriaci sa požiar.

  • Grécke úrady v nedeľu pre šíriaci sa lesný požiar nariadili evakuáciu historického mesta Maratón, ktoré sa nachádza neďaleko hlavného mesta Atény.
  • V meste Maratón žije viac ako 30-tisíc ľudí. Úrady im nariadili evakuovať sa smerom na neďaleké pobrežné mestečko Nea Makri.
  • V postihnutej oblasti aktuálne zasahuje viac ako 400 hasičov. Do akcie sú zapojené aj hasičské lietadlá a vrtuľníky. Situáciu na mieste však komplikuje silný vietor, pre ktorý sa požiar rýchlo šíri.

Prečo je to dôležité: Úrady už vydali upozornenie aj obyvateľom vo viacerých priľahlých obciach a vyzvali ich, aby sa pripravili na možnú evakuáciu. Podobné varovanie obdržali aj obyvatelia na severných predmestiach Atén.

Širší kontext: Požiar vypukol v nedeľu v poobedných hodinách na mieste vzdialenom asi 35 kilometrov od Atén a rýchlo sa rozšíril do neďalekej obce Varnavas.

Grécky minister pre klimatickú krízu a civilnú ochranu Vassilis Kikilias v sobotu varoval, že počasie do 15. augusta prinesie vysoké riziko vzniku lesných požiarov. Kombinácia vysokých teplôt, silného vetra a sucha podľa neho spôsobí vyhlásenie najvyššieho stupňa ohrozenia na polovici územia krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia