Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
17. augusta 2024 o 16:29
Čas čítania 0:41

VIDEO: Londýnsku historickú budovu zachvátili plamene. Na mieste zasahuje približne 100 hasičov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Personál aj verejnosť sú podľa príspevku oficiálneho kanálu renesančnej budovy v bezpečí.

  • Historickú budovu Somerset House v centre Londýna v sobotu zachvátil požiar, na mieste zasahuje približne 100 hasičov.
  • Na záberoch zo sociálnych sietí vidieť, ako plamene šľahajú spod strechy tejto renesančnej budovy.
  • Londýnsky hasičský zbor (LFB) uviedol, že hlásenia o požiari prijal krátko pred poludním. Príčina jeho vzniku je nateraz neznáma, podľa polície však odtiaľ bezprostredne nehlásili žiadnych zranených.

Citát: „Na miesto boli vyslané dva z 32-metrových rebríkov hasičskej jednotky, aby podporili hasiace operácie. Doprava v okolitej oblasti bude počas zásahu posádok ovplyvnená,“ uviedol LFB.


Širší kontext: Somerset House bol kedysi kráľovským palácom a v súčasnosti slúži ako priestor pre umelecké podujatia. V sobotu sa tam mal konať deň venovaný tanečnému štýlu breakdance.


Oficiálny kanál tejto renesančnej budovy na sociálnej sieti X oznámil, že lokalita je z dôvodu požiaru v jednej malej časti paláca momentálne zatvorená. Personál aj verejnosť sú podľa príspevku v bezpečí.


Na záberoch z centra Londýna bolo podľa agentúry AFP vidieť hustý dym stúpajúci nad budovou, ktorá sa tiahne približne 180 metrov pozdĺž brehu rieky Temža.

Domov
Zdieľať
Diskusia