Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
dnes 30. septembra 2024 o 19:27
Čas čítania 0:58

Primárka z košickej nemocnice odrobila od januára v rámci nadčasov 1072 hodín: Ani nesnívam o 2 voľných dňoch po sebe, povedala

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Primárka Chovanová odrobila do polovice septembra viac než 6 mesiacov nadčasov.

  • Primárka oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny z Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Vanda Chovanová na sociálnej sieti uviedla, že od začiatku roka odrobila v rámci nadčasov viac než 6 mesiacov.
  • Lekárka apeluje na ministerku zdravotníctva Dolinkovú, aby neriskovala odchod ani jedného lekára alebo sestry do zahraničia.
  • Lekárski odborári pokračujú v zbere výpovedí lekárov v nemocniciach z nadčasovej práce. K pondelku ich evidujú 2 635. Avizovali, že to, kedy výpoveď podajú, bude závisieť od krokov vlády.

Citát:„Práve som si spočítala svoje tohtoročné nadčasy do dnešného dňa. 1072 hodín. Ešte desivejšie to je, keď tých 1072 hodín podelím 8 hodinami pracovného dňa a 20 dňami pracovného mesiaca. Vychádza mi, že som za tento rok, do polovice septembra, odrobila navyše viac než 6 mesiacov,“ uviedla primárka Chovanová na sociálnej sieti.

Širší kontext: Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský na pondelkovej tlačovej konferencii zopakoval, že v prípade schválenia konsolidačného balíčka v parlamente chcú začať so zberom klasických výpovedí.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Visolajský opakovane kritizoval konsolidačný balíček. Ušetriť v zdravotníctve sa dá podľa neho aj inak, bez toho, že by sa to dotklo pacientov alebo ovplyvnilo ich liečbu, klesol počet zdravotníkov, neboli k dispozícii lieky alebo nefungovali nemocnice. 


Taktiež poukázal na analýzu Ministerstva zdravotníctva SR a Ministerstva financií SR a predstavil viacero riešení, ako sa dá ušetriť. Ide napríklad o centrálne nakupovanie liekov, optimalizáciu cien vyšetrovacích metód a zdravotníckych pomôcok či zákonnú povinnosť zdravotných poisťovní pokryť minimálne oprávnené náklady na liečbu pacienta v nemocnici.

Prečítaj si aj tieto články:

29. septembra 2024 o 9:41 Čas čítania 0:42 Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov
27. septembra 2024 o 11:10 Čas čítania 0:45 Lekári začnú so zberom výpovedí, pokiaľ vláda schváli konsolidačný balíček. Je to podraz voči zdravotníkom a pacientom, tvrdia Lekári začnú so zberom výpovedí, pokiaľ vláda schváli konsolidačný balíček. Je to podraz voči zdravotníkom a pacientom, tvrdia
24. septembra 2024 o 11:54 Čas čítania 0:35 Na urgente zasahovala polícia. Lekárovi počas služby vyšiel pozitívny test na omamné a psychotropné látky Na urgente zasahovala polícia. Lekárovi počas služby vyšiel pozitívny test na omamné a psychotropné látky

 

Domov
Zdieľať
Diskusia