Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová TASR
dnes 3. októbra 2024 o 14:58
Čas čítania 0:51

Šutaj Eštok kritizuje známeho komika. Jeho vystúpenie označil za morálne zlyhanie, prípadom sa bude zaoberať polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra opätovne odsúdil schvaľovanie atentátu na premiéra Roberta Fica. Vyjadril sa však aj ku komikovi, ktorého vystúpenie sa mu nepozdávalo.

  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ostro odsúdil výroky komika Mateja Makovického, ktorý v stand-up programe vtipkoval o nedokonanom atentáte na premiéra Roberta Fica. Jeho vystúpenie označil ako morálne zlyhanie.
  • Komik v rámci vystúpenia povedal „potom to aj tak vyzerá, my vlastného premiéra si nevieme zastreliť“ a „aká krajina, taký Kennedy.“ Minister uviedol, že hoci tieto výroky zatiaľ nemajú trestnoprávne dôsledky, polícia sa nimi pravdepodobne bude zaoberať.
  • Šutaj Eštok zdôraznil, že kritika politikov je normálnou súčasťou demokracie, ale musí byť v rámci slušnosti. Podľa ministra tento vtip prekročil hranice vhodného humoru, najmä vzhľadom na závažné udalosti, akou bola streľba v Handlovej z mája tohto roka.

Prečo je to dôležité: Situácia môže vyvolávať otázky o hraniciach slobody prejavu v rámci populárneho stand-upu. Politická satira je forma humoru, ktorá využíva iróniu, sarkazmus a preháňanie na kritizovanie a zosmiešňovanie politických postáv, udalostí alebo systémov.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Širší kontext: Šutaj Eštok uviedol, že mu stand-up výstup komika nepríde vtipný a uviedol, že dané druhy vtipov nie sú v súlade so spoločenskými normami. V inom prípade minister informoval o obvinení muža, ktorý vo videu schvaľoval útok na Fica. Tento muž bol obvinený zo schvaľovania trestného činu po tom, čo povedal, že „Cintula ho zle trafil“ a že ho mal „zasiahnuť do čela“.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

3. októbra 2024 o 9:44 Čas čítania 1:03 Robert Fico žaluje šéfredaktora Aktualít za knihu o jeho kariére. Žiada ospravedlnenie aj finančnú náhradu Robert Fico žaluje šéfredaktora Aktualít za knihu o jeho kariére. Žiada ospravedlnenie aj finančnú náhradu
3. októbra 2024 o 8:11 Čas čítania 1:16 Matúš Vallo rokoval s políciou. Bratislava odmieta, aby mali kluby nálepku kriminality a mladých označovali za feťákov Matúš Vallo rokoval s políciou. Bratislava odmieta, aby mali kluby nálepku kriminality a mladých označovali za feťákov
2. októbra 2024 o 15:04 Čas čítania 0:52 Slovákov čakajú od januára veľké zmeny v dokladoch. Dva najpoužívanejšie budú v digitálnej forme Slovákov čakajú od januára veľké zmeny v dokladoch. Dva najpoužívanejšie budú v digitálnej forme
Domov
Zdieľať
Diskusia