Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. apríla 2023 o 7:47
Čas čítania 0:35

Vodiči, pozor! Na týchto úsekoch Slovenska chce polícia nainštalovať až 279 radarov, ktoré budú dohliadať na šoférov (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku by malo pribudnúť 279 nových radarov, ktoré vodičom zmerajú rýchlosť, ale monitorovať budú aj prejazd na červenú či stopky.

Ministerstvo vnútra oznámilo, že plánuje investovať milióny eur do modernizácie radarových systémov na cestách.

Hlavným cieľom by malo byť odhaľovanie porušení pravidiel cestnej premávky na vybraných úsekoch. Na mnohých miestach Slovenska by preto postupne mali pribudnúť stacionárne radary, aké poznáme zo zahraničia. Ako prvý o tom informoval portál Hnonline.sk.

13. apríla 2023 o 18:15 Čas čítania 2:27 Veľký zlom. Pápež dal pokyn odkryť jednu z najväčších záhad Vatikánu, odkiaľ pred 40 rokmi zmizla nevinná školáčka Emanuela Veľký zlom. Pápež dal pokyn odkryť jednu z najväčších záhad Vatikánu, odkiaľ pred 40 rokmi zmizla nevinná školáčka Emanuela

Na rýchlosť, červenú aj stopky

Nákup radarových systémov by mal stáť približne 34 miliónov eur a mal by pokryť až 279 radarov a analytických kamier. Tieto peniaze môže ministerstvo vyčerpať do roku 2026, a tak by sa mali vodiči pripraviť na spustenie stacionárnych radarov už v najbližších rokoch.

Osadenie radarov sa predpokladá na miestach, ktoré majú priemernú až podpriemernú nehodovosť. Z toho 71 nových radarov by malo pokrývať priamo vytypované nehodové úseky. Policajti budú vďaka 52 radarom kontrolovať aj prejazd na červenú a 18 radarov bude monitorovať dodržiavanie dopravnej značky „STOP“.

Mapa, kde by polícia mohla nové radarové systémy nainštalovať:

mapa, radar
Zdroj: ÚHP, MV SR
Domov
Zdieľať
Diskusia