Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
15. apríla 2023, 10:17
Čas čítania 0:54

Prezidentka Zuzana Čaputová o domácom násilí: Vždy je to vina a zodpovednosť násilníka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová reaguje na prípad Ráchel a vyzýva verejnosť, aby bola k svojmu okoliu všímavá.

V uplynulých dňoch sa internetom šíri hrozivá informácia, ktorú zverejnila pred niekoľkými dňami bývalá priateľka Tomyho Kottyho Ráchel. Na Instagrame zverejnila niekoľko príbehov o tom, že bola obeťou domáceho násilia. Na sociálnych sieťach sa okamžite spustila diskusia a na prípad reagovalo mnoho médií a osobností vrátane prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Na svoj Instagram pridala video, v ktorom sa prihovára obetiam domáceho násilia aj širokej verejnosti. 

„V posledných dňoch sa opätovne hovorí o domácom násilí. Je to vďaka odvahe mladej ženy, ktorá verejne prehovorila o svojej skúsenosti, aby pomohla ďalším ženám, ktoré domáce násilie zažívajú,“ píše v príspevku prezidentka a dodáva, že obeťou násilia sa môže stať ktokoľvek. Mladej žene, ktorá video o domácom násilí zverejnila, sa prezidentka vo videu poďakovala.

 

„Ak zažívate násilie, nikdy to nie je vaša vina alebo chyba. Vždy je to vina a zodpovednosť násilníka,“ prihovára sa prezidentka obetiam. Zároveň im radí, že sa o násilí majú zdôveriť blízkej osobe, či už ide o rodinného príslušníka, alebo kamarátku. Takisto vyzýva, aby sa nebáli kontaktovať aj linku pomoci a poradiť sa, ako ďalej postupovať. „Volajte na políciu, ak ste v ohrození života alebo zdravia,“ dodáva Zuzana Čaputová. 

Na záver vyzýva pani prezidentka aj ostatných ľudí, aby boli voči svojmu okoliu všímavejší a viac empatickí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212

Domov
Zdieľať
Diskusia