Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
20. apríla 2023, 18:33
Čas čítania 0:38

Čaputová by vo voľbách porazila Fica, Pellegriniho aj Harabina. Prieskum ukázal, ako by si s nimi poradila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ani jeden z možných kandidátov však nepotvrdil, že sa na prezidentských voľbách zúčastní.

Prezidentka Zuzana Čaputová by v druhom kole prezidentských volieb vyhrala, aj keby boli jej protikandidáti Peter Pellegrini, Maroš Žilinka či Robert Fico. Vyplýva to z aprílového prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N. Ani jeden z hlavných aktérov prieskumu zatiaľ svoju účasť v budúcoročných prezidentských voľbách nepotvrdil, Zuzana Čaputová svoje rozhodnutie oznámi čoskoro. 

Z prieskumu vyplýva, že najväčším konkurentom by bol pre súčasnú hlavu štátu predseda strany Hlas Peter Pellegrini. Ten by skončil s 28 %, zatiaľ čo Čaputová by získala 37 %.

Jasnejšie víťazstvo by Čaputová zaznamenala, ak by bol jej protivníkom niekoľkonásobný bývalý premiér Robert Fico. Fica by volilo 27 % opýtaných a Čaputovú 41 %. 

Vyhrala by proti všetkým kandidátom 

Najjasnejšie víťazstvo by súčasná prezidentka získala, ak by sa postavila proti bývalému sudcovi a neúspešnému kandidátovi prezidentských aj parlamentných volieb Štefanovi Harabinovi. V tomto dueli by získala až 42 % hlasov. 

Ak by jej súpermi boli generálny prokurátor Maroš Žilinka, bývalý diplomat Peter Weiss a vedec Robert Mistrík, Čaputová by získala od 35 % do 40 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia