Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
27. apríla 2023, 6:40
Čas čítania 0:39

Mikuláš Černák prezradil, či požiada o prepustenie po 25 rokoch. Mnohých jeho stanovisko prekvapí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mikuláša Černáka preradili na tzv. výstupné oddelenie, kde sú umiestnení väzni so šancou dostať sa na slobodu.

Mikuláš Černák je za viac ako desať vrážd odsúdený na doživotie. Svoj trest vo väzení si k včerajšiemu dňu odpykáva už 25 rokov. Teraz môže požiadať o podmienečné prepustenie, informuje TV Markíza. 

Černáka aktuálne preradili na tzv. výstupné oddelenie, kde sú umiestnení väzni so šancou dostať sa na slobodu. Na oddelení majú prístup k veciam a informáciám, ktoré im uľahčia návrat do každodenného občianskeho života.

Napriek tomu, že je Černák odsúdený na doživotie, po 25 rokoch má možnosť požiadať o podmienečné prepustenie a dostať sa tak na slobodu. Žiadosť mu musí schváliť súd. Podľa posudkov odborníkov je v jeho prípade možná náprava a opätovné zaradenie do bežného života. Samotný Černák však zatiaľ o prepustenie nepožiada.

„Žiadosť o podmienečné prepustenie som si nepodal aj napriek tomu, že mám na to zo zákona nárok už zajtra, t. j. po odpykaní 25 rokov vo výkone trestu. Rozhodol som sa tak aj po porade s mojimi právnikmi z dôvodov, ktoré zatiaľ nebudem konkretizovať,“ uviedol v písomnej odpovedi pre TV Markíza. 

Mikuláš Černák.
Mikuláš Černák. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia