Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. mája 2023 o 11:15
Čas čítania 0:42

VIDEO: Študent v galérii zjedol banán v hodnote 120 000 €. Na svoj čin mal bizarné vysvetlenie, zareagoval už aj autor diela

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Študent umenia šupku neskôr opäť prilepil na stenu.

Juhokórejský študent umenia Noh Huyn-soo zjedol banán zo známeho umeleckého diela od Maurizia Cattelana v hodnote 120 000 dolárov. Podľa denníka The Guardian svoj čin odôvodnil tým, že bol hladný. 

Incident, pri ktorom študent odlepil banán zo steny a zjedol ho priamo v Leeum Museum of Art v Soule, zachytil na video jeho kamarát.

Noh Huyn-soo po dojedení banánu šupku opätovne prilepil na stenu a s úsmevom odišiel. Neskôr uviedol, že „poškodenie diela moderného umenia môžeme interpretovať aj ako umelecké dielo“. Myšlienku opätovného prilepenia šupky na stenu vraj považuje za „vtip“.

Banán, ktorý je súčasťou inštalácie Cattelan's Comedian, sa vymieňa každé dva alebo tri dni. Autor inštalácie incident nepovažuje za závažný a okomentoval ho slovami: „No problem.“

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Banán z inštalácie zjedli aj v roku 2019, keď sa o to postaral performer David Datuna, ktorý kritizoval, že umelec zarába na banáne, ktorý stál 20 centov.

Domov
Zdieľať
Diskusia