Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
9. mája 2023, 10:20
Čas čítania 1:08

VIDEO: Putin na vojenskej prehliadke obvinil Západ, že vedie otvorenú vojnu s Ruskom. V uliciach Moskvy citeľne chýbali tanky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Západ Putin obvinil z rusofóbie a z túžby po porážke Ruska.

V Rusku dnes oslavujú Deň víťazstva nad fašizmom. Na moskovskom Červenom námestí sa už tradične koná vojenská prehliadka ruskej armády a techniky. Aj tento rok sa na prehliadke zúčastňuje prezident Vladimir Putin, ktorý v úvode svojho prejavu pogratuloval vojakom a uviedol, že „voči Rusku sa teraz vedie skutočná vojna,“ informuje BBC. 

„Rusko zostáva verné úspechom 2. svetovej vojny, zatiaľ čo západné krajiny zabudli, kto porazil nacistov,“ povedal v prejave Putin. Západ obvinil z rusofóbie a z túžby po porážke Ruska. Putin vyhlásil, že Rusko túži po budúcnosti v mieri. Prejav venoval vojakom, ktorí za Rusko v konflikte bojujú. „Všetci sa za vás modlia,“ odkázal im. 

Ukrajincov prirovnal k nacistom

Demokraticky zvolenú ukrajinskú vládu Putin v prejave opätovne označil za neonacistický režim. Vládu prezidenta Volodymyra Zelenského dokonca prirovnal k nacistom, ktorých musel Sovietsky zväz poraziť v druhej svetovej vojne.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Vojnu vedenú proti Ukrajine pritom opäť nazval špeciálnou vojenskou operáciou a priamo na námestí si podal ruky s prítomnými veteránmi 2. svetovej vojny aj pozvanými hosťami. Do Moskvy pri tejto príležitosti pricestoval bieloruský prezident Alexander Lukašenko.

Vojenská prehliadka v centre Moskvy bola tento rok podľa zverejnených záberov výrazne skromnejšia ako minulé roky. V uliciach sa v porovnaní so zábermi z uplynulých prehliadok presúvalo výrazne menej vojenskej techniky, pričom najväčší nedostatok sa týkal napríklad tankov.

Domov
Zdieľať
Diskusia