Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ivan Koribanič
13. mája 2023, 21:46
Čas čítania 1:10

MS 2023 v hokeji: Slováci v ťažkom zápase porazili domáce Lotyšsko. Po prehre s Českom si tak pripísali prvé 3 body

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre Slovensko to bol druhý zápas na aktuálnych majstrovstvách sveta.

Slovensko zvíťazilo vo svojom druhom zápase na tohtoročných majstrovstvách sveta. Domáce Lotyšsko zdolali hokejisti 2 : 1. Hráči trénera Craiga Ramsayho si tak po úvodnej prehre s Českom (2 : 3) pripísali prvé tri body v tabuľke.

V nej figurujú aj Švajčiari, Kanaďania, Kazachstan, Nórsko a Slovinsko. Slovákov tak čaká ešte 5 zápasov základnej skupiny. Ten najbližší odohrajú v pondelok o 15.20 proti Kanade.

Hokej, slovensko, slovenská hokejová reprezentácia, MS 2023 v hokeji
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Úvod zápasu bol veľmi rýchly. Už po 44 sekundách strelil gól Matúš Sukeľ po defenzívnej chybe Lotyšov. No to bolo v podstate na prvú tretinu všetko. Žiaden ďalší gól či vylúčenie na jednej alebo druhej strane. Slováci mali prvé minúty navrch, no kvalitu mužstva ukázali aj Lotyši.

Anketa:
Sleduješ slovenských hokejistov na MS 2023?
Áno, to si nenechám ujsť.
Keď mi vyjde čas, rád si ich pozriem.
Nie, nesledujem ich.
Áno, to si nenechám ujsť.
51 %
Keď mi vyjde čas, rád si ich pozriem.
27 %
Nie, nesledujem ich.
22 %

Druhá tretina už bola o čosi iná „muzika“, no nanešťastie pre Lotyšsko. Z pohľadu Slovenska sa niesla v duchu dvoch vylúčení. To prvé, ktoré zavinil Libor Hudáček, hráči zvládli. Zvládli aj druhé, ktoré si odsedel Oliver Okuliar. Ten sa na trestnú lavicu dostal po tom, čo sa mu pri strele nalomila hokejka, pričom si to neuvedomil a chcel ňou zachytiť puk, čo je proti pravidlám. Počas oslabenia Slovensko podržal dobre chytajúci Stanislav Škorvánek. Ten Lotyšom zhatil 100 % šancu.

Hoci sme gól v oslabení neinkasovali, dostali sme ho paradoxne po návrate Okuliara na ľad, keď sa slovenskí hokejisti snažili streliť druhý gól. Puk im však prepadol a lotyšský útočník Rodrigo Abols v nájazde na brankára strelil prehľadný gól.

Slovensko, hokej, slovenská hokejová reprezentácia, MS 2023 v hokeji
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tretia tretina potvrdila tri veci. Vzornú disciplínu Lotyšska, pretože počas celého zápasu sa nedopustili ani jedného faulu. Ďalej, že Slovensku sa počas zápasu nedarilo vyhrávať vhadzovania. A tretiu, že túžba slovenských hokejistov vyhrať bola silnejšia než tá lotyšská. V 50. minúte zápasu sa totiž kapitánovi Marekovi Hrivíkovi podarilo dorážkou streliť gól na 2 : 1. Stav sa už do konca zápasu nezmenil, hoci Lotyši mali k dispozícii dvojnásobnú presilovku.

Domov
Zdieľať
Diskusia