Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. mája 2023 o 15:21
Čas čítania 0:36

Bardejovskí lekári omylom prepichli pacientke priedušnicu. Bežná operácia sa jej stala osudnou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nemocnica už musela zaplatiť pokutu 6 500 eur.

Bardejovských lekárov súdia za usmrtenie 54-ročnej ženy. Tej pri operácii žlčníka nesprávne zaviedli trubicu do hrdla a prepichli jej priedušnicu. Okamžite ju vo vážnom stave museli previesť do Košíc, kde zistili, že pacientka má priedušnicu deravú a hnisavú. Žena po troch dňoch zomrela na otravu krvi, píšu tvnoviny.sk.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou potvrdil, že chybu spravili bardejovskí lekári. Nemocnica zaplatila pokutu 6 500 eur, lekári však vinu na celom prípade popierajú. V prípade uznania viny im hrozí 5 rokov vo väzení. 

Vyšetrovanie najprv polícia zastavila ako neopodstatnené, no po kontrolách a posudkoch ho opäť otvorili. Obaja obžalovaní sa k prípadu odmietajú vyjadriť, no tvrdia, že postupovali podľa predpisov. 

Pozostalí žiadajú odškodné 85-tisíc eur. Manžel nebohej pacientky tvrdí, že čakal, že sa mu lekári ospravedlnia. To sa však stále nestalo. „Každý je omylný, ja nie som sudca. Mali by si to aspoň uvedomiť, ospravedlniť sa, ale doteraz sa to nestalo,“ povedal manžel.

Domov
Zdieľať
Diskusia