Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. mája 2023, 8:00
Čas čítania 0:36

Slovákom sa na dovolenke oplatí natankovať. Pozri si, koľko ušetríš v Chorvátsku či Slovinsku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mnoho Slovákov do krajiny cestuje práve autom.

V obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov zdvíhajú ceny benzínu a nafty. Chorvátska vláda oznámila, že vodiči budú v najbližších týždňoch drahšie tankovať. Mnoho Slovákov do Chorvátska cestuje práve autom a v najbližších dvoch týždňoch by mali počítať s malým navýšením, píše tn.nova.cz.

Liter benzínu bude po novom stáť 1,32 eura a liter nafty 1,24 eura. V porovnaní s predchádzajúcimi cenami ide o drobné navýšenie a ceny budú platiť nasledujúcich 14 dní. Slovákom sa však oplatí v Chorvátsku natankovať plnú nádrž, pretože rozdiel v cene benzínu na Slovensku a v Chorvátsku je momentálne takmer 30 centov a v cene nafty 20 centov. 


Už od začiatku tohto roka určuje ceny pohonných hmôt chorvátska vláda. Podľa webu Dnevik by stál benzín 1,54 eura a nafta 1,46 eura, ak by to tak nerobila. 

Ceny pohonných hmôt

 BenzínNafta
Chorvátsko1,32 €1,24 €
Slovensko1,60 €1,44 €
Rakúsko1,56 €1,49 €
Slovinsko1,42 €1,46 €
Domov
Zdieľať
Diskusia