Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. júna 2023, 19:49
Čas čítania 0:36

Známa nízkonákladová spoločnosť ráno zrušila až 400 letov. Problém sa môže opakovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V dôsledku štrajkov bolo tak doteraz celkovo zrušených až 4000 letov.

Známa letecká nízkonákladová spoločnosť Ryanair ruší stovky letov, ktoré mali letieť nad Francúzskom pre štrajky francúzskych dispečerov, informuje o tom portál Daily Mail.

Zamestnanci dispečingu sú totižto dôležitou súčasťou pri nadviazaní kontaktu pri preletoch lietadiel cez vzdušný priestor Francúzska. Spoločnosť tak dnes ráno musela zrušiť až 400 letov z 3 200 naplánovaných. Na aktuálnu situáciu reaguje petíciou, ktorú podpísalo viac ako 1,1 milióna zákazníkov spoločnosti. V dôsledku štrajkov bolo tak celkovo zrušených až 4000 letov.

„Je absolútne neobhájiteľné, že lety z Írska do Talianska, z Poľska do Portugalska alebo zo Španielska do Nemecka sú zrušené len preto, že Francúzi chcú uprednostniť svoje vnútroštátne lety a zrušiť všetky prelety,“ reagoval na frustrujúcu situáciu generálny riaditeľ Ryanairu Michael O’Leary. Okrem spoločnosti Ryanair zaznamenala meškania, ale aj rušenie letov spoločnosť EasyJet. 

Domov
Zdieľať
Diskusia