Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. júna 2023 o 11:50
Čas čítania 0:37

PRIESKUM: Ak by na Slovensku volili iba vysokoškoláci, Smer by sa nedostal ani do parlamentu. Boli by v ňom len tri strany

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prieskume portálu Praxuj.sk medzi zúčastnenými študentmi jasne dominovala jedna politická strana.

Ak by v najbližších voľbách rozhodovali o zložení parlamentu iba vysokoškoláci, do parlamentu by sa dostali len tri politické strany. Portál Praxuj.sk vykonal v období od 26. mája do 11. júna prieskum politických preferencií, na ktorom sa zúčastnilo 756 študentov zo 14 rozličných verejných vysokých škôl na Slovensku, informujú Aktuality.sk.

V prieskume s veľkým náskokom zvíťazilo Progresívne Slovensko, ktoré získalo podporu od 35,6 percenta opýtaných. Nasledovala by Saska s výsledkom 6,4 percenta. Posledné hnutie, ktoré by sa dostalo do parlamentu, by bolo Hlas-SD so ziskom 5,6 percenta.

praxuj
Zdroj: Praxuj.sk

Všetky ostatné strany ostali mimo hry

Za hranicou zvoliteľnosti sa najlepšie darilo stranám KDH a Smer-SSD, ktoré by získali po 3,5 percenta. Nasledovala by Sme rodina s podporou 2,7 percenta vysokoškolákov. OĽaNO by získalo len 1,9 percenta, Demokrati zasa 1,7 percenta.

Z prieskumu zároveň vyplýva, že až štvrtina vysokoškolských študentov nie je rozhodnutých o tom, komu by dali svoj hlas. Takmer 6 percent zúčastnených uviedlo, že sa na najbližších voľbách nezúčastní.

Anketa:
Si spokojný s výberom opýtaných vysokoškolských študentov?
Áno, vybrali si rozumne.
Neviem, je mi to jedno.
Nie, nepáči sa mi ich voľba.
Áno, vybrali si rozumne.
66 %
313 Hlasov
Neviem, je mi to jedno.
6 %
30 Hlasov
Nie, nepáči sa mi ich voľba.
27 %
130 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia