Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. júna 2023, 14:10
Čas čítania 0:50

Najmladší pasažier ponorky Titan mal iba 19 rokov a nechcel do nej nastúpiť. Nahovoril ho vlastný otec, skončilo to tragédiou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Expedícia bola naplánovaná na Deň otcov, a tak chcel potešiť práve svojho otca.

Na palube ponorky Titan, ktorá tragicky implodovala v Atlantickom oceáne, sa nachádzal aj 19-ročný univerzitný študent Suleman spolu s otcom Shahzadom Dawoodom. Otec so synom pochádzali zo známej rodiny pakistanských podnikateľov.

Tínedžer Suleman na expedíciu ísť nechcel, pretože sa na to vraj necítil a bol veľmi vydesený. Dátum ponoru však nakoniec vyšiel na Deň otcov a on chcel potešiť svojho otca, ktorého príbehu Titanicu veľmi fascinoval, píše NBC News

23. júna 2023, 9:25 Čas čítania 0:58 VIDEO: Takto mohla vyzerať implózia ponorky Titan, ktorá posádku usmrtila v zlomku sekundy. Vysvetľujeme, ako k nej došlo VIDEO: Takto mohla vyzerať implózia ponorky Titan, ktorá posádku usmrtila v zlomku sekundy. Vysvetľujeme, ako k nej došlo

Ako nočná mora

Pre rodinu Sulemana a Shahzada Dawoodovcov boli posledné dni nočnou morou. „Mám pocit, že som bola uväznená v naozaj zlom filme s odpočítavaním, ale nevedeli ste, do čoho odpočítavate. Mne osobne sa pri pomyslení na nich akosi ťažko dýcha,“ povedala pre americkú televíziu Sulemanova teta Azmeh Dawoodová.


Azmeh momentálne žije so svojím manželom v Amsterdame. V rozhovore pre NBC News prezradila, že jej brat Shahzada miloval príbeh Titanicu odmalička a v detstve spoločne dookola pozerali film Skaza Titanicu z roku 1958. Neprekvapilo ju preto, že si zaobstaral lístky na palubu ponorky Titan, pretože vrak chcel odjakživa vidieť na vlastné oči.

Ponorka Titan sa stratila v nedeľu 18. júna na severe Atlantického oceánu. Počas plavby mala doplávať k vraku Titanicu, ktorý sa nachádza v hĺbke zhruba štyroch kilometrov. Spoločnosť OceanGate v oficiálnom vyhlásení potvrdila, že všetci členovia posádky ponorky Titan sú mŕtvi.

ponorka
Zdroj: OceanGates, Engro Corporation
Domov
Zdieľať
Diskusia