Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. júna 2023 o 21:34
Čas čítania 0:42

Vladimir Putin v televízii oznámil, že organizátor prevratu bude potrestaný. Vagnerovcom poslal jasný odkaz, sú preňho vlastenci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Organizátori prevratu sa budú podľa Putina za svoje činy zodpovedať pred súdom.

Vladimir Putin sa v pondelok večer v štátnej televízii prihovoril ruským občanom. Verejnosť ubezpečil, že Rusko je podľa neho zjednotené a nikto sa v najbližšom období nemá čoho obávať.

Vo svojom prejave však potvrdil aj to, že organizátori pokusu o štátny prevrat, na ktorého čele stál Jevgenij Prigožin, budú za svoje činy postavení pred súd. V sobotu pritom Kremeľ tvrdil, že Prigožin bude výmenou za zastavenie vzbury a odchod do Bieloruska zbavený akýchkoľvek obvinení.

26. júna 2023 o 9:30 Čas čítania 0:40 Toto má byť dôvod, prečo Prigožin nečakane odvolal vojenský prevrat v Rusku. Britská tajná služba zverejnila detaily Toto má byť dôvod, prečo Prigožin nečakane odvolal vojenský prevrat v Rusku. Britská tajná služba zverejnila detaily

Množstvo príslušníkov Vagnerovej skupiny Putin označil za vlastencov, ba čo viac, v televízii sa im poďakoval za to, že sa cez víkend vyhli krviprelievaniu. Vagnerovcom, ktorí „nepreliali krv“, odkázal, že sa majú čo najskôr prihlásiť na ministerstve obrany a bojovať tak za ruskú armádu alebo majú ísť domov či do exilu do Bieloruska.

Vo svojom príhovore však z priamej či nepriamej organizácie prevratu obvinil Západ a „neonacistický režim v Kyjeve“. Ukrajinci pritom už cez víkend odmietli akékoľvek zapojenie do pokusu o prevrat, rovnako ako napríklad Spojené štáty americké, ktorých prezident Joe Biden v pondelok pred médiami skonštatoval, že USA so vzburou nemali nič spoločné.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia