Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
10. júla 2023 o 6:45
Čas čítania 0:37

Na Slovensku udrú tento týždeň extrémne teplá. V jednom kraji hlásia až 37 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ak miluješ horúčavy, tento týždeň si prídeš rozhodne na svoje.

Podľa informácií SHMÚ nás čaká doslova horúci štart do nového týždňa, keďže meteorológovia predpokladajú mimoriadne teplo a lokálne dusno.

Najvyššia denná teplota sa má v pondelok pohybovať medzi 28 až 33 stupňami, na západe a miestami v Banskobystrickom kraji môže dosiahnuť až 33 až 37 stupňov. Dusno môžu vystriedať lokálne búrky.

Čaká nás horúci pondelok.
Čaká nás horúci pondelok. Zdroj: SHMÚ

Počas ďalších dní by sa mali najvyššie denné teploty stále držať nad hranicou 30 stupňov Celzia a mierne ochladenie môžu priniesť len lokálne búrky alebo prehánky. Vo štvrtok čakaj mierne ochladenie, keďže nad naším územím bude prevládať veľká oblačnosť. Najvyššie denné teploty by sa mali držať na úrovni 24 až 29 stupňov, na severe miestami okolo 22 stupňov. 

Víkend by mal priniesť opäť slnečné počasie. Zo začiatku môže byť miestami oblačno s ojedinelými prehánkami, no obloha sa opäť vyjasní. Najvyššia denná teplota by sa mohla pohybovať v rozmedzí okolo 25 až 31 stupňov, postupne sa však môže dostať až na úroveň 28 až 35 stupňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia